Korte Voorhout – SSR

Actuele civielrechtelijke rechtspraak van de Hoge Raad

Sprekers die bij de rechtspraak werken en aan kortevoorhout.nl verbonden zijn, selecteren en bespreken hier wekelijks civielrechtelijke uitspraken van de Hoge Raad. We streven ernaar om uitspraken die op vrijdag zijn gedaan, meteen de daaropvolgende maandag besproken en op de website te hebben.
De geselecteerde uitspraken zijn voorzien van één, twee of drie sterretjes, afhankelijk van het belang van de uitspraak:

  • toepassing gebruikelijke jurisprudentie*
  • verfijning eerdere uitspraken, kleine vernieuwing**
  • belangrijk arrest***

Met deze wekelijkse videosamenvattingen begint u de werkweek goed en bent u altijd snel geïnformeerd!

Arresten op MIJN SSR

Met uw MIJN SSR-account kunt u de arrestbesprekingen direct en kosteloos online bekijken. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie.

De besproken arresten van kortevoorhout.nl vindt u hier op MIJN SSR

Sprekers

Joost van der Helm

Joost van der Helm

Joost van der Helm (oprichter/spreker) studeerde Nederlands recht en politieke wetenschappen aan de Universiteit Leiden. Van 1997 tot 2005 heeft hij als advocaat in Den Haag gewerkt. Sinds 2006 is hij rechter. Eerst bij de rechtbank Den Haag, momenteel bij het Gerechtshof Den Haag.

Sander Rijsterborgh

Sander Rijsterborgh

Sander Rijsterborgh (oprichter/spreker) studeerde Nederlands recht in Rotterdam. Van 2013 tot 2019 heeft hij als advocaat in Amsterdam gewerkt. Sinds april 2019 is hij schrijfjurist bij het Gerechtshof Den Haag.

Gerard Lewin

Gerard Lewin

Gerard Lewin (spreker) studeerde Nederlands recht in Amsterdam. In 2010 werd hij benoemd tot raadsheer bij het Gerechtshof Amsterdam. In de periode 2013-2018 heeft hij als uitgezonden rechter gewerkt bij het Gemeenschappelijk Hof op Curaçao.

Thea Lautenbach

Thea Lautenbach

Thea Lautenbach (spreker) studeerde Nederlands recht in Groningen. Vanaf 2005 tot 2014 is zij rechter geweest in de rechtbanken Den Haag, Leeuwarden en Overijssel. In 2014 volgde de overstap naar het Gerechtshof Den Haag en sinds 2020 is zij werkzaam als rechter civiele appellen in het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curacao, St Maarten en van Bonaire, St Eustatius en Saba.

Matthijs de Jongh

Matthijs de Jongh

Matthijs de Jongh (spreker) studeerde Nederlands recht en notarieel recht in Groningen. Van 1999 tot 2005 was hij kandidaat-notaris, waarna hij de overstap maakte naar het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad. Sinds 2015 is hij raadsheer in het Gerechtshof Amsterdam; sinds 2018 is hij tevens hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Meryem Aksu

Meryem Aksu

Meryem Aksu (spreker) studeerde Nederlands recht in Groningen en promoveerde in 2007 in Nijmegen. Vervolgens werkte zij als medewerker bij het Wetenschappelijk Bureau van de Hoge Raad en als docent aan de universiteit. In 2014 startte zij als rechter in de rechtbank Overijssel. Per 1 augustus 2020 is zij werkzaam als raadsheer in het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Gebruik op eigen risico

Deze besprekingen van arresten of beschikkingen van de Hoge Raad beogen niet uitputtend te zijn. Ze bevatten de persoonlijke interpretatie van de inleiders. Die interpretatie is niet noodzakelijkerwijs volledig of de enige juiste. U dient altijd de brondocumenten te raadplegen. Elke aansprakelijkheid is uitgesloten. Gebruik van deze website impliceert instemming met die uitsluiting.

Joost van der Helm | Sander Rijsterborgh
www.kortevoorhout.nl | info@kortevoorhout.nl
© 2020 Alle rechten voorbehouden | Korte Voorhout