SSR-aanbod voor advocaten – SSR

In ons aanbod focussen we primair op de medewerkers van de rechterlijke organisatie. Een select deel van het aanbod stellen we open voor advocaten en andere ketenpartners, waaronder de ‘professionele ontmoetingen’. Hier ligt de nadruk op kennisdelen tussen verschillende professionals en is inbreng van andere ketenpartners essentieel.

Aanbod advocatuur

Blijf als advocaat op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse rechtspraak, leer van de ervaringen van andere togadragers en maak kennis met de zienswijze van rechters en officieren van justitie.

Benieuwd naar ons aanbod voor de advocatuur? Bekijk hier de leeractiviteiten die toegankelijk zijn voor advocaten. Met behulp van de andere filters (links op de aanbod-pagina) kunt u vervolgens uw zoekopdracht verfijnen.

Inschrijving aanbod

Na het vinden van de juiste leeractiviteit, kunt u zich direct inschrijven via het inschrijfformulier op de pagina. Na uw inschrijving neemt de SSR Servicedesk contact met u op om deze definitief te maken.

NOvA / Opleidingspunten

SSR is een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende onderwijsinstelling. Een bij SSR gevolgde leeractiviteit levert dan ook opleidingspunten op. Bij de activiteiten die opengesteld zijn voor advocaten staat het aantal punten vermeld.

Samen werken aan een efficiëntere rechtsgang

Door elkaars verwachtingen en positie te kennen, werken advocatuur, de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie samen aan een efficiëntere rechtsgang. Meerwaarde van het opleidingsaanbod van SSR is dat veel van onze docenten en cursisten werkzaam zijn als raadsheer, rechter, advocaat-generaal of officier van justitie. De SSR-leeractiviteiten bieden daarom een unieke mogelijkheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen tussen ketenpartners.

Prijs voor advocaten (externen)

SSR is het opleidingsinstituut voor de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. Dat betekent dat wij een afwijkende cursusprijs hanteren voor iedereen die niet werkzaam is in de Rechterlijke Organisatie; ook wel de prijs voor derden. De prijs van de leeractiviteit staat vermeld onder ‘data, locaties, beschikbaarheid’ op de cursuspagina. Neem contact op met onze SSR Servicedesk voor meer informatie over de actuele prijs van een betreffende leeractiviteit.