Organigram – SSR

Het bestuur van SSR bestaat uit een rector en een conrector. De rector, mr. M. (Margreet) Blaisse, is gedetacheerd vanuit de Rechtspraak en de conrector, mr. drs. R.L.H. (Remco) van Tooren MPA vanuit het Openbaar Ministerie. Het bestuur wordt ondersteund door een bestuurssecretaris. De dagelijkse leiding van SSR berust bij de directeur, drs. I.R.L. (Ivo) Blommaart.

De directeur is de voorzitter van het managementteam en geeft leiding aan de interne organisatie. Onder de directeur vallen ook de beleidsmedewerker en de drie stafafdelingen: financiële administratie en planning & control, hrm & bureau initiële opleidingen en communicatie & events.

De teams opleidingen zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het opleidingsaanbod.  Zij richten zich op de volgende interessegebieden: bestuursrecht, civiel recht, personen- en familierecht, strafrecht, internationaal, leiderschap/ bedrijfsvoeringsopleidingen en de initiële opleidingen voor de Rechtspraak (de rio-opleiding) en voor het Openbaar Ministerie (zoals de opleiding tot (adjunct) officier van justitie en het OM-traineeship). Het team iSSR is verantwoordelijk voor het online leeraanbod en MIJN SSR, onze digitale leeromgeving.

De organisatie is verder opgebouwd uit de teams facilitair & dienstverlening en ICT. Het team facilitair & dienstverlening bestaat uit de servicedesk frontoffice (het eerste aanspreekpunt voor onze cursisten, docenten en andere bezoekers), de servicedesk backoffice (verantwoordelijk voor de planning van onze cursussen, trainingen en trajecten), team facilitair en het secretariaat van het bestuur en de directeur. Team ICT is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van alle technische applicaties binnen SSR.

Om verbondenheid met de dagelijkse praktijk te houden, werken de opleidingsteam samen met een lector: een rechter of officier van justitie die tijdelijk en parttime gedetacheerd is bij SSR, waardoor zij/hij aansluiting blijft houden met het werkveld en eigen vakgebied. Lectoren vallen rechtstreeks onder het bestuur.

De deelnemers aan de initiële opleidingen (rechter/raadsheer en (assistent) officier van justitie) worden begeleid door kernopleiders (de Rechtspraak) en landelijk adviseurs opleidingen (OM). De kernopleiders en landelijk adviseurs opleidingen vallen rechtstreeks onder het bestuur. Voor de initiële leergangen van het Openbaar Ministerie (adjunct) officier van justitie in opleiding en het OM-traineeship worden kerndocenten ingezet. Ook zij vallen direct onder het bestuur.

De SSR organisatie is weergegeven in onderstaand organigram. Dit is ook te bekijken in PDF.