Bij SSR vind je een diverse groep collega’s, van assistenten opleidingen tot cursusmanagers en van communicatieadviseurs tot servicedeskmedewerkers en lectoren. Samen zetten we ons in voor hoogwaardige opleidingen voor medewerkers van de rechterlijke organisatie, met als ultiem doel een rechtvaardige samenleving. Ontdek de dynamiek van werken bij SSR, waar uitdaging en variatie centraal staan. Doe je mee?

Over SSR

SSR (Studiecentrum Rechtspleging) is het eigen opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Wij verzorgen onder andere de opleidingen tot rechter/raadsheer en (adjunct) officier van justitie, het traineeship voor de Rechtspraak en het OM en de leertrajecten voor de (startende) juridisch medewerker en interventiejurist.

Daarnaast bieden we een breed curriculum aan juridisch-inhoudelijke cursussen, leiderschapstrajecten, themadagen, professionele ontmoetingen, trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching- en intervisiemogelijkheden voor alle medewerkers van de rechterlijke organisatie om hen te ondersteunen in hun dagelijks werk.

Ontdek onze vacatures

Internationaal actief

SSR is internationaal actief; naast ons lidmaatschap in het European Judicial Training Network (EJTN), ondersteunen we diverse programma’s binnen en buiten Europa. We bieden daarbij inhoudelijke ondersteuning op het gebied van didactiek en adviseren over organisatie en opbouw van het cursusaanbod. Hierbij werken we nauw samen met de Raad voor de Rechtspraak, het College van Procureurs-Generaal, het Ministerie van Justitie en andere ketenpartners binnen het justitienetwerk. We zijn eveneens lid van de International Organisation for Judicial Training en het Euro-Arab Judicial Training Network.

Wat bieden we jou?

Om te beginnen een leuke, informele werksfeer. We houden de lijnen graag kort! En je arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de CAO Rijk. De belangrijkste punten zetten we graag voor je op een rij:

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Als opleidingsinstituut geven we onze medewerkers natuurlijk alle ruimte om zich professioneel te ontwikkelen. Daarom hebben we de SSR School opgezet, speciaal voor onze eigen medewerkers. We stimuleren opleidings- en ontwikkelactiviteiten, variërend van opleidingen en trainingen tot masterclasses en webinars.

Bovendien geven we je als medewerker verantwoordelijkheid en vrijheid bij het invullen van je werkzaamheden. Zo hopen we dat medewerkers hun opgedane kennis en vaardigheden kunnen inzetten in hun functie en dat ze met een goedgevulde rugzak klaarstaan voor een eventuele volgende stap binnen of buiten onze organisatie.

Vitaliteit en verbinding

Wij vinden het welzijn van onze medewerkers zeer belangrijk en organiseren daarom regelmatig bijeenkomsten die verder gaan dan alleen werkgerelateerde zaken. Onze werkgroep, gericht op vitaliteit en verbinding, organiseert diverse evenementen. Denk hierbij aan bijeenkomsten over bijvoorbeeld stress, personal lean en inspirerende stadswandelingen door Utrecht met een ervaren gids. Op kantoor wordt elke dag gezorgd voor vers fruit, omdat we geloven dat gezondheid van binnenuit begint.

Daarnaast hebben we maandelijkse ‘zeepkist’-bijeenkomsten, waarin we horen wat er speelt binnen de organisatie en nieuwe teamleden zich kunnen voorstellen. Op deze manier blijven we met elkaar in verbinding. Wij zijn er trots op dat we een heel actieve personeelsvereniging hebben: Just4U. Eens in de zoveel tijd organiseren zij een leuke activiteit. Dit kan een potje padel zijn, een spelletjesmiddag of een groot personeelsfeest.

Jezelf zijn

SSR is een informele organisatie en daarom hoef je bij ons geen driedelig pak te dragen. Maar het is goed om te beseffen dat in ons pand altijd gasten aanwezig zijn. Een stoffig pak is dus echt niet nodig, maar een verzorgd en representatief uiterlijk is wel wat we van je vragen.

Bij ons is het niet van belang wat je geloofsovertuiging is, waar je vandaan komt of van wie je houdt. We streven een werkgever te zijn waar je je thuis voelt, waar je met plezier heen gaat en waar je de ruimte krijgt om jezelf volop te ontwikkelen. Wij geloven dat diversiteit in ervaringen en perspectieven onze organisatie verrijkt en bijdraagt aan innovatie en succes.

Work-life balance

Wij omarmen flexibel werken, inclusief het hybride model: thuiswerken en op kantoor in Utrecht. Minimaal drie dagdelen per week breng je door op kantoor om de band met je team te versterken of wanneer het voor het werk beter is elkaar even live te zien.

De overige dagen kun je vanuit huis werken, vanzelfsprekend krijg je van ons een laptop en smartphone, en ondersteunen we je  met een budget van 750 euro om je thuiswerkplek optimaal in te richten. Ons doel is een werkomgeving te creëren die afgestemd is op een gezonde balans tussen werk en privé.

Contract en salaris

In eerste instantie ontvang je een tijdelijke aanstelling veelal voor de duur van één jaar, die kan leiden tot een vaste positie. Je salarisschaal wordt bepaald op basis van je functie en de bijbehorende trede op basis van je relevante kennis en kunde die/wat/dat je meebrengt.

(Financiële) regelingen

Je ontvangt een vergoeding voor woon-werkverkeer, waarbij reiskosten voor het openbaar vervoer (tweede klas) volledig worden vergoed. Indien je op andere manieren reist, ontvang je een tegemoetkoming.

Daarnaast krijg je een Individueel Keuze Budget, dat een percentage van je bruto jaarsalaris vertegenwoordigt. Hiermee heb je flexibiliteit in het kiezen van arbeidsvoorwaarden die voor jou belangrijk zijn, zoals elke maand een extra bedrag bovenop je salaris ontvangen, extra verlofuren, een nieuwe fiets, bedrijfsfitness of vakantiegeld. Hierdoor kan je uiteindelijke salaris aanzienlijk hoger uitvallen dan de vermelde salarisschalen in de vacatures.

Bij ons bouw je pensioen op bij het ABP. Verder bieden we flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime te werken, en regelingen voor ouderschapsverlof en studie.