SSR Meestervertellers podcast met Brenno de Winter

Plaats delict: internet. In deze speciale serie van SSR Meestervertellers besteden we een maand lang wekelijks aandacht aan de aanpak van internetcriminaliteit.

In deze aflevering spreekt cyber-expert Chris van’t Hof met Brenno de Winter. In zijn rol als onderzoeksjournalist kaartte de Winter misstanden aan door hacks van onder meer de OV-chipkaart. Tegenwoordig helpt hij organisaties met het verbeteren van gegevensbescherming.

In deze podcast praten van ’t Hof en de Winter niet zozeer over computercriminaliteit, maar wel over digitale bewijsvoering. Ze vragen zich af: “In hoeverre moet een rechter zélf ICT-kennis hebben en welke experts kan de rechter vertrouwen om een oordeel te vellen?”

Meer weten over cybercrime?

Hoe staat het eigenlijk met uw ICT-kennis? In nauwe samenwerking met het Kenniscentrum Cybercrime van de Rechtspraak heeft SSR het cursusaanbod cybercrime ingrijpend vernieuwd en uitgebreid. Op deze pagina staat een overzicht van het cybercrime aanbod van SSR.

Voor de luisteraars van deze podcast stelt Brenno de Winter zijn boek Survivalgids voor de Digitale Jungle gratis beschikbaar. Via de link kunt u het gratis downloaden.

 

In de podcast SSR Meestervertellers hoort u in inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. SSR Meestervertellers beluistert u waar en wanneer u wilt via ssr.nl/podcast of via uw podcast app. Wilt u geen aflevering missen? Abonneer u dan.

Nieuwsoverzicht