Leertraject Startend juridisch medewerker – SSR

Het leertraject Startend juridisch medewerker bereidt juridisch medewerkers en sectoroverstappers in ongeveer zes maanden voor om aan de slag te gaan. Voor alle vakgebieden biedt SSR een leertraject aan: bestuursrecht, civiel recht (handelsrecht) en kanton, civiel recht (familie- en jeugdrecht) en strafrecht.

Doelgroep

Het leertraject voor de startende juridisch medewerker is bedoeld voor juridisch medewerkers die WO- of HBO-rechten afgestudeerd zijn. Ook andere bij Justitie werkzame collega’s met een gelijkwaardig instroomniveau kunnen het traject volgen wanneer zij (binnenkort) in de functie van juridisch medewerker gaan werken.

Verplichte en keuze-leeractiviteiten

In het verlengde van de Rio-opleiding heeft SSR het leertraject “Startend juridisch medewerker” opgesplitst in een vast en een flexibel deel. Hiermee sluit de opleiding beter aan bij het werk in uw eigen praktijk. De leertrajecten bestaan uit leeractiviteiten die SSR ook in haar permanente educatie (PE) aanbiedt. Naast een aantal verplichte leeractiviteiten (algemeen en voor iedereen waardevol) zijn er ook keuze-leeractiviteiten. Zo kunt u activiteiten kiezen die vooral voor u interessant zijn en aansluiten bij uw (komende) werkzaamheden. Na afloop ontvangt u van iedere gevolgde leeractiviteit een ‘bewijs van deelname’.

Overzicht leertrajecten

Hieronder vindt u per vakgebied een overzicht met de verplichte en de keuze-leeractiviteiten die SSR aanbiedt.

Bestuursrecht

Verplicht:

Keuze:

Civiel recht, handel en kanton

Verplicht:

Keuze:

Civiel recht, personen- en familierecht

Verplicht:

Keuze:

Strafrecht

Verplicht:

 Keuze:

Inschrijven?

De leertrajecten Startend juridisch medewerker worden het hele jaar door aangeboden. U kunt zich op elk gewenst moment aanmelden via het inschrijfformulier.

Bij uw aanmelding geeft u zowel het gewenste vakgebied als de gewenste keuze-leeractiviteiten aan. SSR maakt vervolgens op basis van beschikbaarheid – en de reeds geplande leeractiviteiten – een voorstel voor de te volgen leeractiviteiten. Na akkoord wordt u ingeschreven.