Persoonlijke Veerkracht – SSR
Cursussen / Persoonlijke ontwikkeling / Persoonlijke effectiviteit / Persoonlijke Veerkracht

Persoonlijke Veerkracht

Leer met meer veerkracht om te gaan met veranderingen

Binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie verandert er door verdergaande digitalisering en nieuwe wensen van de maatschappij veel. Aanpassen aan nieuwe situaties kan veel vergen van je. Bijvoorbeeld van jouw energie en motivatie. Veerkracht en mindset hierin zijn allesbepalend! Tenslotte bepaalt jouw wereldbeeld hoe je veranderingen ervaart en hoe je hiermee omgaat.

Volg de training “Persoonlijke Veerkracht” om beter te leren omgaan met tegenslagen. Na deze training stap je met meer veerkracht de wereld in en weet je wat er nodig is om een mindset voor succes te ontwikkelen.

Doel

Na het afronden van de training ben je in staat om veranderingen en omstandigheden niet in de weg te laten staan van controle over jouw mindset. Je hebt geleerd te denken in kansen en mogelijkheden.

Doelgroep

Alle medewerkers binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Inhoud

Voorafgaand aan de training vul je een online intake in. Hierdoor krijgt de trainer een helder beeld van de huidige en gewenste situatie, aandachtspunten en persoonlijke leerdoelen van alle deelnemers.

In twee dagdelen, ingepland op twee dagen, krijg je korte blokken van theoretische uitleg afgewisseld met opdrachten en (eigen) casuïstiek. Je leert over de werking van jouw brein, het effect van verandering op het brein en hoe je jouw veerkracht kan versterken door het ontwikkelen van een growth mindset. Ontdek of je een Growth of Fixed mindset hebt en ontwikkel constructieve gedragspatronen om optimaal om te kunnen gaan met tegenslagen en stress.

Uiteindelijk stel je een persoonlijk ontwikkelingsplan op, om zo duidelijk mogelijk te vertalen hoe je de nieuwe kennis gaat toepassen in de praktijk.

Bijzonderheden

De training wordt tot nader orde online gegeven, via ZOOM.

Deze cursus kan ook op locatie worden gegeven (incompany) of aangepast worden middels maatwerk. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met SSR.team.BVO.CM@ssr.nl

 

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 420,00 voor leden OM: € 200,00