Persoonlijke Veerkracht – SSR

Persoonlijke Veerkracht

Leer met meer veerkracht om te gaan met veranderingen

 • 2
  dagdelen
 • 1
  locatie
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: APZZPEVK
 • Eerste startmoment: di. 10-05-2022

Binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie is veel aan het veranderen. Niet alleen door de ingrijpende wijzigingen door COVID-19, maar ook door andere omstandigheden zoals verdergaande digitalisering en nieuwe wensen van de maatschappij. Je aanpassen aan nieuwe situaties vergt veel. Bijvoorbeeld van je energie en je motivatie. Maar je veerkracht en mindset hierin zijn allesbepalend! Tenslotte bepaalt je wereldbeeld hoe je veranderingen ervaart en hoe je hier mee om gaat.

Volg de training “Persoonlijke Veerkracht” om beter te leren omgaan met tegenslagen. Na deze training stap je met meer veerkracht de wereld in en weet je wat er nodig is om een mindset voor succes te ontwikkelen.

Doel

Na het afronden van de training ben je in staat om veranderingen en omstandigheden niet in de weg te laten staan van controle over jouw mindset. Je hebt geleerd te denken in kansen en mogelijkheden.

Doelgroep

Alle medewerkers binnen de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie.

Inhoud

Voorafgaand aan de training vul je een online intake in. Hierdoor krijgt de trainer een helder beeld van de huidige en gewenste situatie, aandachtspunten en persoonlijke leerdoelen van alle deelnemers.

In twee dagdelen, ingepland op twee dagen, krijg je korte blokken van theoretische uitleg afgewisseld met opdrachten en (eigen) casuïstiek. Je leert over de werking van je brein, het effect van verandering op je brein en hoe je jouw veerkracht kan versterken door een growth mindset te ontwikkelen. Zie in of je een Growth of Fixed mindset hebt en ontwikkel constructieve gedragspatronen om optimaal om te kunnen gaan met tegenslagen en stress.

Uiteindelijk stel je een persoonlijk ontwikkelingsplan op, om zo duidelijk mogelijk te vertalen hoe je de nieuwe kennis gaat toepassen in de praktijk.

Bijzonderheden

De training zal in 2021 nog digitaal worden gegeven, via ZOOM. Vanaf volgend jaar zal de training fysiek worden uitgevoerd, hoe dit de duur en planning van de training beïnvloedt kunt u binnenkort hier teruglezen.

Deze cursus kan ook aangepast worden middels maatwerk. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met Antonella Klinkhamer, cursusmanager Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling: a.klinkhamer@ssr.nl.

Docent

 • mevrouw Judith Appelman

  Trainer/coach — Yearth

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden ZM: € 420,00 voor leden OM: € 200,00

Deze cursus volgen?

 • Stuur een aanvraag ter goedkeuring door naar je opleidingscoördinator en/of leidinggevende via onderstaand formulier.
 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.