Vitaliteit en werkdruk – SSR

Vitaliteit en werkdruk

Ontdek uw sterke punten, talenten en aandachtspunten en krijg een helder beeld van werkdruk(beleving)

 • 3
  dagdelen
 • 1
  locatie
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: APZZVENW
 • Niveau: Basis
 • Aangeboden door: SSR
 • Eerste startmoment: do. 13-01-2022

Wilt u zich graag vitaal voelen, met plezier en energie blijven werken en goed kunnen omgaan met werkdruk? En wilt u daarnaast een helder beeld hebben van uw persoonlijkheid, talenten en drijfveren? Dan is deze training de juiste voor u.

Doel

Na de training bent u zich bewust van uw sterke punten, talenten en aandachtspunten. U weet waar u van energie krijgt en wat juist energie kost. Ook krijgt u een helder beeld van werkdruk: wat is werkdrukbeleving en in hoeverre komt dat overeen met de werkelijke werkdruk? Een actieplan helpt u om beleving en realiteit op elkaar aan te laten sluiten. Na de training lukt het om uw energie op een gezonde manier te verdelen, waardoor u weer vitaal wordt of het juist blijft.

Doelgroep

Alle medewerkers binnen de Rechtspraak en het OM.

Inhoud

U werkt in een dynamische omgeving waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen. Soms heeft u daar weinig invloed op, maar wilt u er wel goed mee om kunnen gaan. Wilt u graag met plezier en energie blijven werken, vitaal voelen en goed kunnen omgaan met werkdruk? En wilt u daarnaast een helder beeld hebben van uw persoonlijkheid, talenten en drijfveren? Dan is deze training de juiste voor u.

Nieuwsgierig? Lees alvast het artikel ‘Balans in werk en leven. Hoe krijg je dat?’ .

Een greep uit het programma:

 • zelfkennis: uw kwaliteiten en valkuilen
 • innerlijke drijfveren en belemmeringen
 • uw talenten: hoe en waar zet u ze in?
 • vitaal zijn en vitaal blijven: balans
 • energie opdoen en positief besteden
 • beleven van werkdruk
 • opstellen actieplan

Werkvormen

Voor een gedeelte van de training kunt u leren waar, wanneer en hoe u dat wilt. We richten de training zo in dat u kennis buiten de les tot zich neemt. Voor deze training betekent dit dat er video’s beschikbaar zijn over onderwerpen als kernkwaliteiten en de bijbehorende valkuilen. Zo kunt u in uw eigen tijd voorbereiden op de bijeenkomsten. Of na afloop van de training de video’s kijken om de inhoud beter te laten beklijven.

Tijdens de drie bijeenkomsten (van elk een dagdeel) is er alle aandacht voor het verkrijgen van nieuwe inzichten en het oefenen van vaardigheden. Wat u leert kunt u hierdoor direct in praktijk brengen.  Op de bijeenkomsten brengt u uw kwaliteiten in kaart. Dat gebeurt door in subgroepjes spellen te spelen. Zo wordt u zich op een leuke, interactieve manier bewust van uw talenten en kwaliteiten. U krijgt inzicht in uw sterke punten en onderzoekt in hoeverre u in de bijbehorende valkuilen stapt. Als dat het geval is, bespreekt u in duo’s wat u kunt doen om weer in uw kracht terug te komen. U onderzoekt ook wat uw innerlijke drijfveren zijn en welke belemmerende overtuigingen u heeft.

U maakt ook oefeningen die duidelijk maken wat het verschil is tussen de werkdruk die u ervaart en die er werkelijk is. Zo wordt u zich bewust van de samenhang tussen de energie die u ergens in stopt en in welke mate die effectief besteed wordt. Tussen de bijeenkomsten en na afloop van de training kunt u via de online leeromgeving contact houden met de trainer en medecursisten. U hebt minimaal een jaar toegang tot de online leeromgeving.

Bijzonderheden

De training zal in 2021 nog digitaal worden gegeven, via ZOOM. Vanaf volgend jaar zal de training fysiek worden uitgevoerd, hoe dit de duur en planning van de training beïnvloedt kunt u binnenkort hier teruglezen.

Een deel van de training volgt u via een digitale leeromgeving. U vindt hierop kennisvideo’s, opdrachten en u kunt er via een forum contact onderhouden met medecursisten.

Deze cursus kan ook op locatie worden gegeven (incompany) of aangepast worden middels maatwerk. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met Hanna de Jong, cursusmanager Persoonlijke Ontwikkeling: h.de.jong@ssr.nl

Docent

 • mevrouw Marja Talens

  Trainer / adviseur — ICM Opleidingen & Trainingen

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden OM: € 200,00

Deze cursus volgen?

 • Stuur een aanvraag ter goedkeuring door naar je opleidingscoördinator en/of leidinggevende via onderstaand formulier.
 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.