Vitaliteit en werkdruk – SSR
Cursussen / Persoonlijke ontwikkeling / Persoonlijke effectiviteit / Vitaliteit en werkdruk

Vitaliteit en werkdruk

Ontdek uw sterke punten, talenten en aandachtspunten en krijg een helder beeld van werkdruk(beleving)

Wilt u zich graag vitaal voelen, met plezier en energie blijven werken en goed kunnen omgaan met werkdruk? En wilt u daarnaast een helder beeld hebben van uw persoonlijkheid, talenten en drijfveren? Dan is deze training de juiste voor u.

Doel

Na de training bent u zich bewust van uw sterke punten, talenten en aandachtspunten. U weet waar u energie van krijgt en wat juist energie kost. Ook krijgt u een helder beeld van werkdruk: wat is werkdrukbeleving en in hoeverre komt dat overeen met de werkelijke werkdruk? Een actieplan helpt u om beleving en realiteit op elkaar aan te laten sluiten. Na de training lukt het om uw energie op een gezonde manier te verdelen, waardoor u weer vitaal wordt of het juist blijft.

Doelgroep

Alle medewerkers binnen de Rechtspraak en het OM.

Inhoud

U werkt in een dynamische omgeving waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen. Soms heeft u daar weinig invloed op, maar wilt u er wel goed mee om kunnen gaan. Wilt u graag met plezier en energie blijven werken, u vitaal voelen en goed kunnen omgaan met werkdruk? En wilt u daarnaast een helder beeld hebben van uw persoonlijkheid, talenten en drijfveren? Dan is deze training de juiste voor u.

Nieuwsgierig? Lees alvast het artikel ‘Balans in werk en leven. Hoe krijg je dat?’ .

Een greep uit het programma:

  • zelfkennis: uw kwaliteiten en valkuilen
  • innerlijke drijfveren en belemmeringen
  • uw talenten: hoe en waar zet u ze in?
  • vitaal zijn en vitaal blijven: balans
  • energie opdoen en positief besteden
  • beleven van werkdruk
  • opstellen actieplan

Werkvormen

Tijdens de drie bijeenkomsten (van elk een dagdeel) is er alle aandacht voor het verkrijgen van nieuwe inzichten en het oefenen van vaardigheden. Wat u leert kunt u hierdoor direct in de praktijk brengen.  Op de bijeenkomsten brengt u uw kwaliteiten in kaart. Dat gebeurt door in subgroepjes spellen te spelen. Zo wordt u zich op een leuke, interactieve manier bewust van uw talenten en kwaliteiten. U krijgt inzicht in uw sterke punten en onderzoekt in hoeverre u in de bijbehorende valkuilen stapt. Als dat het geval is, bespreekt u in duo’s wat u kunt doen om weer in uw kracht terug te komen. U onderzoekt wat uw innerlijke drijfveren zijn en welke belemmerende overtuigingen u heeft.

U maakt ook oefeningen die duidelijk maken wat het verschil is tussen de werkdruk die u ervaart en die er werkelijk is. Zo wordt u zich bewust van de samenhang tussen de energie die u ergens in stopt en in welke mate die effectief besteed wordt. Tussen de bijeenkomsten en na afloop van de training kunt u via de online leeromgeving contact houden met de trainer en medecursisten.

Bijzonderheden

De training zal in het eerste kwartaal van 2022 nog online worden gegeven, via ZOOM. Vanaf het tweede kwartaal zal de training op locatie worden uitgevoerd.

Deze cursus kan ook op incompany worden gegeven of aangepast worden middels maatwerk. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met SSR.team.BVO@ssr.nl.

 

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 415,00 voor leden OM: € 200,00