De dag van de rechter-commissaris – SSR
Cursussen / Strafrecht / Informatie en opsporing / De dag van de rechter-commissaris

De dag van de rechter-commissaris

Tijdens deze dag krijgt wordt u als rechter-commissaris bijgepraat over de laatste ontwikkelingen

Als rechter-commissaris vervult u een essentiële rol in de strafrechtsketen en neemt u ingrijpende beslissingen. Zorg dat u up-to-date blijft. Tijdens de dag van de rechter-commissaris wordt u bijgepraat over de laatste ontwikkelingen, kunt u ervaringen uitwisselen met collega’s en krijgt u antwoorden op vraagstukken waar u in de praktijk tegen aan loopt.

Doel

Deze leeractiviteit dient tot kennisvergroting over de recente ontwikkelingen en bewustwording van een of meerdere specifieke deelthema’s. Daarnaast kunt u ervaring uitwisselen met collega’s en versterkt het uw netwerk.

Doelgroep

De cursus staat open voor zowel beginnende rechters-commissarissen als zeer ervaren rechters-commissarissen.

Inhoud

De cursus bestaat uit een dagdeel. Naast inleidingen bestaat ruimte voor het stellen van vragen en discussie. De inhoud van de themadag wordt ieder jaar in samenwerking met het Landelijk overleg coördinerend rechters-commissarissen bepaald. Tijdens de cursus wordt een overzicht gegeven van de recente ontwikkelingen op het gebied van het straf- en strafprocesrecht die van belang zijn voor de rechter-commissaris. Zodra de specifieke onderwerpen bekend zijn wordt u op de hoogte gesteld.

Voorkennis

Van de deelnemers wordt geen voorkennis gevraagd. Wel wordt verwacht dat u voorafgaand aan de cursus het materiaal heeft bestudeerd.

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 125,00