Training Vaardiger onderhandelen voor OM – SSR

Training Vaardiger onderhandelen voor OM

Ontdek de regels van het spel en verbeter uw machtspositie in onderhandelsituaties

 • 4
  dagdelen
 • 8,9
  Waardering
 • Niveau: Master
 • Aangeboden door: SSR
 • Eerste startmoment: di. 18-01-2022

Regelmatig staan in complexe en gevoelige ondermijningszaken officieren van justitie tegenover teams van gespecialiseerde advocaten en adviseurs om te onderhandelen over onder meer schikkingen, transacties, ontnemingen, al dan niet doorzetten of intrekken van appel of cassatie. Daarnaast wordt met strategische partners overlegd over aanpak problematiek, samenwerken, inzet, financiën en dergelijke. Ook deze overleggen kenmerken zich vaak door onderhandelingsaspecten. Volg deze training om de benodigde tools te verschaffen.

Doel

In deze master leren officieren van justitie aan de hand van praktische oefeningen en vaardigheden die hen in staat stellen het onderhandelingsproces positief te beïnvloeden.

Doelgroep

Officieren van justitie die in hun werk regelmatig onderhandelen /schikken of in overlegsituaties zitten met een onderhandelingskarakter zoals bijvoorbeeld driehoeksoverleg of beleids en strategiekwesties.

Inhoud

Op dag 1 ligt de nadruk op het vergroten van de kennis en het aanscherpen van de onderhandelingsvaardigheden. Op dag 2 staat de praktijk van de officier van justitie centraal. De opgedane inzichten en aangescherpte vaardigheden worden vertaald naar de eigen situatie. Daarbij wordt ook tijd ingeruimd voor het bespreken en oefenen van persoonlijke cases.

Opzet

Deze Master houdt zowel theorie als praktijk in, waarbij inleidingen worden afgewisseld met simulaties.

Bijzonderheden

De training wordt gegeven door mr. G. van Houtem van HCG (Holland Consulting Group). U krijgt de boekjes “De dirty tricks van het onderhandelen” en “Onderhandelen als het heet wordt” als cursusmateriaal.

Docent

 • mr. George van Houtem

  Docent — Holland Consulting Group

Data, locaties, beschikbaarheid

Kosten: voor leden OM: € 200,00

Deze cursus volgen?

 • Stuur een aanvraag ter goedkeuring door naar je opleidingscoördinator en/of leidinggevende via onderstaand formulier.
 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.