Samenwerking in strafzaken België en Nederland, verdieping – SSR
Cursussen / Strafrecht / Informatie en opsporing / Internationaal en Europees recht / Samenwerking in strafzaken België en Nederland, verdieping

Samenwerking in strafzaken België en Nederland, verdieping

Maak kennis en deel ervaringen met uw Belgische collega's

Heeft u belangstelling voor een kennismaking met Belgische collega’s om daarmee de samenwerking tussen België en Nederland te verbeteren? Dan is deze titel een aanrader.

Doel

Het algemene doel van de cursus is de samenwerking in het algemeen te versoepelen tussen Nederland en België door nadere kennismaking tussen de Nederlandse en Belgische magistraten. Meer specifiek zullen enkele speciale onderwerpen nader behandeld worden en praktische oplossingen behandeld worden aan de hand van de nieuwste Europese ontwikkelingen.

Doelgroep

Gespecialiseerde officieren van justitie en parketsecretarissen op het terrein van internationale rechtshulp en/of internationale georganiseerde criminaliteit en rechter-commissarissen afkomstig van de grensparketten met België.

Inhoud

Het programma van deze cursus zal aan de actualiteit worden aangepast.

Opzet

De cursus duurt twee aaneengesloten dagen: vijf dagdelen. Tijdens de cursus zal met name interactief worden samengewerkt. Er zal dan ook direct worden gestart met een doorlopende casus, die alle daaropvolgende dagdelen wordt behandeld. Elk dagdeel begint met korte inleidingen (samen max 15 min), gevolgd door discussie in werkgroepen en een plenaire terugkoppeling. De plenaire terugkoppeling zal gedaan worden door een expert. Deze expert zal tevens de oplossingen van de deelnemers beoordelen.

Voorkennis

De cursus is een verdiepende professionele ontmoeting tussen Nederlandse en Belgische magistraten.

Bijzonderheden

Het programma is samengesteld door afgevaardigden van het Openbaar Ministerie in Nederland en België, samen met SSR vanuit Nederland en IGO vanuit België.
Er kan niet vrij op deze cursus worden ingeschreven.

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.