SSR Meestervertellers podcast met Brigit Toebes

Hoe zit het ten tijde van een wereldwijde virusuitbraak met de bescherming van onze rechten en belangen op grond van internationale mensenrechten? En wat is de rol van de World Health Organization (WHO) in de reactie van landen op deze coronapandemie?

In het kader van SSR Meimaand Thuisleermaand verschijnt er in mei wekelijks een nieuwe aflevering van SSR Meestervertellers. Door de maatregelen rond het coronavirus spreken experts vanaf diverse locaties over actuele ontwikkelingen en thema’s die juist nu spelen binnen de rechterlijke organisatie. In deze aflevering is Brigit Toebes te gast. Als hoogleraar gezondheidsrecht in internationaal perspectief doet zij onderzoek naar regulering van ongezond gedrag als preventie voor chronische ziekten.
Nu we overvallen worden door het Covid-19 virus stelt ze de vraag: Is er een internationaal juridisch antwoord op infectieziekten?

In de podcast SSR Meestervertellers hoort u in maximaal 15 minuten inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering. SSR Meestervertellers beluistert u waar en wanneer u wilt via ssr.nl/podcast of via uw podcast app. Wilt u geen aflevering missen? Abonneer u dan.

Terug naar het nieuwsoverzicht