Leertraject interventiejurist – SSR

Het leertraject interventiejurist is samengesteld voor startende interventiejuristen bij het Openbaar Ministerie (OM). Ook voor de meer ervaren medewerkers is het mogelijk om onderdelen uit dit traject te volgen. Bijvoorbeeld bij het wijzigen van portefeuille.

Opzet Leertraject

Het leertraject (interventie)jurist bestaat uit een basis-, verdieping en specialisatie onderdeel. Hiermee sluit de opleiding beter aan bij het werk in uw eigen praktijk. Het leertraject bestaat uit leeractiviteiten die SSR ook in haar permanente educatie (PE) aanbiedt. Naast een aantal basis leeractiviteiten (voor alle (interventie)juristen) zijn er ook verdiepings- en specialistische leeractiviteiten. Zo kunt u, naast de basis activiteiten, ook activiteiten kiezen die vooral voor u (of uw pakket) interessant zijn en aansluiten bij uw (komende) werkzaamheden. Na afloop ontvangt u van iedere gevolgde leeractiviteit een ‘bewijs van deelname’.

Inschrijven

De leeractiviteiten worden het hele jaar door aangeboden en u kunt zich als deelnemer via onderstaand inschrijfformulier voor het traject laten inschrijven, door de hiertoe bevoegde personen binnen uw parket. Bij de aanmelding kunnen zij aangeven welk(e) leertraject(en) (basis, verdieping en/of specialisatie) u gaat volgen. Na deze keuze verschijnen de leeractiviteiten uit dat leertraject in beeld. In het veld eronder kan worden aangeven welke cursussen u op welke datum wilt volgen. Vermeld alleen de titels van de basis-, verdieping- en specialisatie onderdelen die u moet/wilt volgen.

De inschrijvingen voor de verschillende cursussen zijn pas definitief wanneer u als deelnemer de bevestigingsberichten (per cursus) van SSR ontvangt. Laat u zich zo snel mogelijk aanmelden voor het traject en bijbehorende leeractiviteiten, ook als u daarmee op een wachtlijst voor een cursus wordt geplaatst. In geval van een wachtlijst krijgt u een nieuwe datum toegestuurd wanneer de cursus weer plaatsvindt en op die manier hoeft u dat zelf niet in de gaten te houden.

Overzicht van de leeractiviteiten

In onderstaand overzicht staat per onderdeel (basis-, verdieping en specialisatie) aangegeven welke leeractiviteiten SSR aanbiedt.

Basis

Verdieping

Vragen leertraject interventiejurist?

Heeft u inhoudelijke vragen over het leertraject of het inschrijfformulier, neem dan contact op met de SSR Servicedesk (telefonisch via 088 – 361 32 12 of per mail (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur).

Inschrijven