Leertraject interventiejurist – SSR

Het leertraject interventiejurist is samengesteld voor startende interventiejuristen bij het Openbaar Ministerie (OM). Ook voor de meer ervaren medewerkers is het mogelijk om onderdelen uit dit traject te volgen. Bijvoorbeeld bij het wijzigen van portefeuille.

Opzet Leertraject

Het leertraject (interventie)jurist bestaat uit een basis-, verdieping en specialisatie onderdeel. Hiermee sluit de opleiding beter aan bij het werk in de praktijk. Het leertraject bestaat uit leeractiviteiten die SSR ook in haar permanente educatie (PE) aanbiedt. Naast een aantal basis leeractiviteiten (voor alle (interventie)juristen) zijn er ook verdiepings- en specialistische leeractiviteiten. Zo kun je, naast de basis activiteiten, ook activiteiten kiezen die vooral voor jou (of jouw pakket) interessant zijn en aansluiten bij uw (komende) werkzaamheden. Na afloop ontvang je van iedere gevolgde leeractiviteit een ‘bewijs van deelname’.

Inschrijven

De leeractiviteiten worden het hele jaar door aangeboden en je kunt je als deelnemer via onderstaand inschrijfformulier voor het traject laten inschrijven, door de hiertoe bevoegde personen binnen jouw parket. Bij de aanmelding kunnen zij aangeven welk(e) leertraject(en) (basis, verdieping en/of specialisatie) je gaat volgen. Na deze keuze verschijnen de leeractiviteiten uit dat leertraject in beeld. In het veld eronder kan worden aangeven welke cursussen je op welke datum wilt volgen. Vermeld alleen de titels van de basis-, verdieping- en specialisatie onderdelen die je moet/wilt volgen.

De inschrijvingen voor de verschillende cursussen zijn pas definitief wanneer je als deelnemer de bevestigingsberichten (per cursus) van SSR ontvangt. Laat je zo snel mogelijk aanmelden voor het traject en bijbehorende leeractiviteiten, ook als je daarmee op een wachtlijst voor een cursus wordt geplaatst. In geval van een wachtlijst krijg je een nieuwe datum toegestuurd wanneer de cursus weer plaatsvindt en op die manier hoef je dat zelf niet in de gaten te houden.

Overzicht van de leeractiviteiten

In onderstaand overzicht staat per onderdeel (basis-, verdieping en specialisatie) aangegeven welke leeractiviteiten SSR aanbiedt.

Basis

Verdieping

Vragen leertraject interventiejurist?

Heeft u inhoudelijke vragen over het leertraject of het inschrijfformulier, neem dan contact op met de SSR Servicedesk (telefonisch via 088 – 361 32 12 of per mail (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur).

Inschrijven