Nieuwe editie van SSR magazine verschenen

Vandaag gepubliceerd: de nieuwste editie van SSR magazine! SSR magazine is te vinden in de online kiosk van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
Op de voorpagina zijn drie artikelen uitgelicht, maar via het hamburgermenu linksboven is de inhoudsopgave te bekijken en zijn de andere artikelen te lezen.

“Leidinggeven aan een team binnen het OM is écht een vak apart”, weet Joost de Grauw, adviseur arbeidsvoorwaarden/rechtspositie bij het Openbaar Ministerie. Om beginnend leidinggevenden bij het OM een goede basis te geven en wegwijs te maken in dat ‘aparte vak’, ontwikkelden het OM en SSR een innovatieve e-learning. Joost de Grauw en Inge van Calker geven tekst en uitleg.

De Omgevingswet betekent nogal wat voor de Rechtspraak. “Er verandert veel, maar de zaken komen na 1 januari niet halsoverkop binnen”, denkt de voorzitter van de projectgroep Omgevingswet Maarten Verhoeven. Tijd genoeg voor rechters en gerechtsjuristen om een basiscursus Omgevingswet te volgen. Een interview met Maarten Verhoeven en SSR-adviseur omgevingsrecht Jeroen Huijben.

Het gaat de goede kant op met de pluriformiteit van het rechtersgilde. “Er stromen meer rechters met een diverse achtergrond in. Dat zie ik vanuit de selectiecommissie en in de diverse gerechten”, zegt de voorzitter van de Landelijke Selectiecommissie Rechters (LSR) Bart van Meegen. “Het gaat alleen niet zo heel hard”. In SSR magazine legt hij uit waarom diversiteit en inclusie belangrijk zijn om aan te geven dat de Rechtspraak er voor iedereen is.

Deze artikelen en veel meer lees je SSR magazine. Veel leesplezier!

Nieuwsoverzicht