Themamiddag Rechtsstatelijkheid en digitalisering op 21 november

De inzet van datavergaring, AI en legal technology heeft invloed op de rechtsstatelijkheid en de onderlinge verhoudingen in de trias. In hoeverre staan de positie van de Rechtspraak én het recht op een eerlijk proces daarbij onder druk?

Op 21 november organiseert SSR een themamiddag waarbij diverse sprekers de juridische, ethische en filosofische perspectieven schetsen van de mogelijke impact van informatietechnologie op de rechtsstatelijkheid. Wat kan er, wat mag er en wat willen we? Welke normatieve vragen dienen zich nu aan en hoe kunnen we er samen een antwoord op formuleren?

Aanmelden kan via deze link: Themamiddag Rechtsstatelijkheid en digitalisering

Sprekers zijn:

  • Ilyaz Nasrullah, informaticus, digitaal strateeg en columnist Trouw
  • Prof. mr. dr. Reijer Passchier, hoogleraar digitalisering en de democratische rechtsstaat bij
    de faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit en auteur ‘Artificiële intelligentie en de rechtsstaat’
  • Associate professor dr. Bart van der Sloot, universitair hoofddocent Tilburg Institute for Law, Technology and Society
  • Mr. Eveline de Greeve, president gerechtshof Amsterdam

Themamiddag Rechtsstatelijkheid en digitaliseringDe middag wordt afgesloten met een debat onder leiding van de dagvoorzitters Saskia Sicking, president rechtbank Oost-Brabant en
voorzitter Strategie & Innovatie Board en Margreet Blaisse, rector SSR.

Deze middag vindt plaats in de Jaarbeurs te Utrecht (*) en is bestemd voor rechters, raadsheren, gerechtsjuristen en beleidsmedewerkers.
Aanvang 13:00 uur. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

(*) In eerdere berichtgeving werd gesproken over locatie Amersfoort. Dit is gewijzigd.

Voor vragen over de themamiddag kan contact opgenomen worden met de De SSR servicedesk (T 088 – 361 3212 / E SSR servicedesk) van ma t/m vrij 08:00 – 17:00 uur.

Nieuwsoverzicht