Inschrijving Europees uitwisselingsprogramma 2025 voor OM/ZM gestart

Ook in 2025 biedt SSR in samenwerking met het European Judicial Training Network (EJTN) diverse uitwisselingsprogramma’s aan. Een unieke kans om internationale ervaring op te doen. De volgende programma’s worden aangeboden:

  • Regulier uitwisselingsprogramma voor rechters, raadsheren, officieren van justitie of advocaten-generaal en gerechtsjuristen (één week)
  • Uitwisselingsprogramma voor docenten werkzaam binnen rechtbank, gerechtshof of parket (één week)
  • Specialistische uitwisseling voor rechters, raadsheren, officieren van justitie of advocaten-generaal en gerechtsjuristen (één week)
  • Uitwisselingsprogramma voor hoofdofficieren en presidenten (drie dagen)

Klik hier om meer (Engelstalige) informatie te lezen over de verschillende uitwisselingsprogramma’s.

Inschrijven

Wil je deelnemen aan één van de  Europese uitwisselingsprogramma’s? Schrijf je dan vóór 31 oktober 2024 (18.00 uur) in via dit formulier op de EJTN-website.

Selectieprocedure

De selectie wordt door het EJTN in Brussel gedaan. Van EJTN ontvang je  bericht of (en waar) je geplaatst bent. Het opleidingsinstituut van het land waar je bent geplaatst neemt daarna contact met u op.

Vergoeding

Het EJTN vergoedt reiskosten tot een maximum van € 500,-. Daarnaast ontvang je een dagvergoeding waar je kosten voor hotel, ontbijt, lunch, diner en lokale vervoer van betaalt. De hoogte van de dagvergoeding is afhankelijk van het land waar je naar toe gaat.

SSR Internationaal

Contacten met Europese collega’s zijn inspirerend en een verrijking voor de Nederlandse magistraat. SSR stimuleert daarom kennisuitwisseling tussen Nederlandse magistraten en hun Europese collega’s met uitwisselingsprogramma’s, stages en studiebezoeken bij Europese instellingen én met cursussen en seminars in Europa. Daarnaast biedt SSR online training tools en e-learning modules aan met betrekking tot Europees recht. Meer informatie hierover is te lezen op de SSR-website.

Nieuwsoverzicht