E-learning – SSR

Naast de reguliere cursussen en trainingen biedt SSR diverse video- en webcolleges aan. Deze ziet u onderaan deze pagina staan. Met uw MIJN SSR-account kunt u deze e-learning modules direct en kosteloos online volgen. Ook het EJTN, ERA en het programma Human Rights Education for Legal Professionals (HELP) van de Raad van Europa hebben diverse (Engelstalige) e-learningmodules, podcasts en andere online training tools ontwikkeld. Het doel van deze trainingsmaterialen is om een gemeenschappelijke Europese juridische cultuur te ontwikkelen. Een cultuur die gebaseerd is op de diversiteit van de rechtsstelsels in Europa en op de eenheid van het Europese recht.

Op de site van het EJTN vindt u zowel online training tools die zijn ontwikkeld naar aanleiding van EJTN’s eigen projecten en programma’s, als tools die afkomstig zijn van externe bronnen. Er is een e-learning platform en een podcast platform welke openbaar toegankelijk zijn.

Via de website van HELP kunt u diverse e-learningmodules raadplegen over verschillende thema’s en rechtsgebieden. In de modules worden zowel het juridisch kader en de jurisprudentie over de Raad van Europa-conventies, als het EU-kader en jurisprudentie van het Hof van Justitie besproken. U dient hiervoor een account aan te maken.

Op de site van ERA vindt u e-presentaties, e-courses, live streams en webinars per rechtsgebied. In sommige gevallen is deelname gratis, in andere gevallen wordt er een bijdrage gevraagd.