Dag van de Opleider Openbaar Ministerie – SSR

Dag van de Opleider Openbaar Ministerie

Tweede editie Dag van de Opleider OM

 • 2
  dagdelen

In 2019 is de Dag van de Opleider voor het Openbaar Ministerie op 4 juni 2019. Wij nodigen u weer van harte uit om deze dag mee te maken.

Doel

 •  Het (verder) opdoen van (wetenschappelijke) kennis over en praktische vaardigheden voor het opleiden.
 •  Het opdoen van inspiratie en ideeën voor het verbeteren van de kwaliteit van opleiden.
 •  Het leggen van contact en het uitwisselen van ervaringen met collega’s.

Doelgroep

Iedereen die betrokken is bij het opleiden en beoordelen van advocaten-generaal, officieren van justitie, adjunct-officieren van justitie, assistent-officieren en trainees. Alle praktijkopleiders, coördinerend opleiders en teamvoorzitters van de opleidingsteams binnen het Openbaar Ministerie zijn van harte welkom.

Inhoud

Een dag die weer bedoeld is voor praktijkopleiders, toekomstig opleiders, teamleiders en coördinerend opleiders. Kortom, voor allen die betrokken zijn bij of geïnteresseerd zijn in het opleiden van advocaten-generaal, officieren van justitie, adjunct-officieren van justitie, assistent-officieren en trainees. Wij nodigen u van harte uit voor deze inspirerende bijeenkomst. Het programma is nog in ontwikkeling, naar verwachting zal het weer een interactieve en afwisselende dag worden die start met een plenaire lezing gevolgd door verschillende workshops waaruit u als deelnemer een keuze kunt maken.

In de ochtend is er een inspirerende lezing van Manon Ruijters over leren binnen organisaties, meer specifiek, binnen het OM. Manon Ruijters werkt als adviseur bij Twynstra Gudde. In haar werk staan het leren en ontwikkelen van mensen en organisaties centraal. Zij is ook de schrijver van het boek ‘Liefde voor Leren’. Hierin beschrijft ze een taal waarmee ze de diversiteit in het leren benoemt. Ruijters is van mening dat leren veel meer omvat dan het schoolse leren in een klaslokaal.

’s Middags zijn er diverse workshops waaruit een keuze gemaakt kan worden. Onderwerpen zijn (onder voorbehoud):

 • ‘Kijk eens anders naar OM-denken’
 • ‘Is omgaan met stress te leren?
 • ‘De kracht van gedachten’
 • ‘Opleiden nu en in de toekomst’  (voorlichtingsbijeenkomst)

Tijdens de gehele dag is er bovendien ruim de gelegenheid om ‘best practices’ en tips uit te wisselen.

 

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Stuur deze cursus door

 • Voor rio's: riobureau@ssr.nl