Verwijzen naar mediation 2 – SSR
Cursussen / Bestuursrecht / Algemeen / Civiel recht / Algemeen / Personen- en familierecht / Algemeen / Persoonlijke ontwikkeling / Communicatie en media / Persoonlijke effectiviteit / Strafrecht / Algemeen / Verwijzen naar mediation 2

Verwijzen naar mediation 2

Verdieping voor verwijzingsvaardigheden

Je bent bekend met de theorie en de praktijk van het verwijzen naar mediation, maar wilt jouw effectiviteit in het benutten van mogelijkheden van mediation vergroten.

Doel

Deze training biedt rechters, mediationfunctionarissen en juridisch medewerkers de mogelijkheid kennis en vaardigheden op te frissen die essentieel zijn voor een effectieve verwijzing naar mediation. Ook komt aan de orde wanneer mediation juist niet aangewezen is.

Doelgroep

Rechters en mediationfunctionarissen. Ook juridisch medewerkers die een rol spelen in het verwijzen naar mediation zijn welkom. Je hebt eerder een training of cursus gevolgd over het verwijzen naar mediation.

Inhoud

De training wordt aangepast aan de cursisten. Afhankelijk van hun ervaring, wensen en behoeften kunnen de volgende mediationgerelateerde thema’s aan de orde komen:

  • positie/kenmerken mediator, rechter, juridisch medewerker, mediationfunctionaris, rol advocaat
  • theorie communicatie, conflictdiagnose en conflictstijlen
  • gespreksoefeningen: (open) vragen stellen, luisteren, samenvatten en doorvragen, omgaan met emoties, feedback geven, herformuleren
  • interculturele achtergronden die van invloed kunnen zijn bij het inzetten van mediation

Opzet

De theoretische basis voor het verwijzen naar mediation wordt in deze verdiepende training alleen aangestipt. Deze dag is vooral gericht op de praktijk van verwijzen naar mediation. Je verdiept jouw vaardigheden en past deze toe bij het oefenen van een verwijsgesprek.

Voorkennis

Je hebt eerder een training of cursus gevolgd over het verwijzen naar mediation, zoals Verwijzen naar mediation 1.

Bijzonderheden

Voorheen was dit de cursus Vaardighedendag voor verwijzingsvoorziening.

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.