Arbeidsrecht, spitsuurontmoeting arbeidsrechtspecialisten – SSR

Arbeidsrecht, spitsuurontmoeting arbeidsrechtspecialisten

Een ronde tafel gesprek op hoog niveau over de "hot" items in het arbeidsrecht.

Vakgebied(en):
  • Cursuscode: CRZESPAR
  • Niveau: Master
  • Aangeboden door: SSR

Met zeer ervaren arbeidsrechtspecialisten bespreken van en discussieren over de ontwikkelingen in het arbeidsrecht, de ervaringen met, en de effecten van (de invoering van) de WWZ voor het arbeidsrecht in het algemeen en meer specifiek de betekenis daarvan voor de praktijk van de rechter.

 

Doel

Doel van de spitsuurontmoeting is “het gesprek” te faciliteren over de betekenis en gevolgen van (de invoering van) de WWZ op het werk van de (kanton)rechter/raadsheer. Daarbij kunnen ook andere (actuele) ontwikkelingen in het arbeidsrecht aan de orde komen.

Doelgroep

Deze master is bedoeld voor (kanton)rechters en raadsheren met zéér ruime kennis en ervaring in het arbeidsrecht. Daarbij valt te denken aan een ruime ervaring van minimaal 3 jaar als ook “gezien” worden als autoriteit op dit gebied en/of als vraagbaak fungerend binnen de eigen rechtbank/hof.

Inhoud

De onderwerpen zullen steeds worden bepaald aan de hand van de actuele ontwikkelingen in regelgeving en/of rechtspraak op arbeidsrechtelijk gebied.

Opzet

De spitsuurontmoeting zal worden gehouden van 16.00 tot 20.00 uur. Tussendoor wordt een buffet aangeboden.

De inleiders zullen diverse thema’s aan de hand van praktijkvoorbeelden aan de orde stellen. De deelnemers gaan vervolgens, onder leiding van twee wetenschappers/arbeidsrechtspecialisten, met elkaar in gesprek. Van de deelnemers wordt een actieve participatie verwacht.

Voorkennis

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij bekend zijn met de WWZ, zeer recente ervaring hebben in de behandeling van arbeidszaken en op de hoogte zijn van eventuele standpunten binnen de eigen rechtbank/hof t.a.v. de vraag of bepaalde lijnen zijn te ontdekken.

Bijzonderheden

De groepsgrootte is maximaal 20 deelnemers waarbij sprake zal zijn van – voor zover mogelijk en nodig – een landelijke spreiding van deelnemers.

Docenten

  • prof. mr. Evert Verhulp

    Hoogleraar arbeidsrecht

  • mr. Stefan Sagel

    Advocaat — De Brauw Blackstone Westbroek

Aanmelden

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.

Stuur deze cursus door