Europees privaatrecht, actualiteiten – SSR
Cursussen / Civiel recht / Internationaal en Europees recht / Europees privaatrecht, actualiteiten

Europees privaatrecht, actualiteiten

Volg de belangrijkste ontwikkelingen over het afgelopen jaar op het gebeid van jurisprudentie en regelgeving

Wilt u op de hoogte blijven van de relevante ontwikkelingen op het gebeid van het Europees privaatrecht? Volg deze cursus en u bent weer helemaal bij. In rap tempo bespreekt mr. drs. Charlotte Pavillon, Universitair hoofddocent aan de RUG, de belangrijkste ontwikkelingen op het gebeid van jurisprudentie en regelgeving van het afgelopen jaar.

Doel

U actualiseert en verdiept uw kennis en inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het Europees privaatrecht.

Doelgroep

Rechters, raadsheren, stafjuristen en juridisch medewerkers.

Inhoud

In de actualiteitencursus worden recente jurisprudentie en regelgeving behandeld op het gebied van Europees privaatrecht, onder meer over onderwerpen als: doorwerking van grondrechten, staatsaansprakelijkheid, mededingingsrecht, ambtshalve toepassing, consumenten- en handelspraktijkenrecht.

Voorkennis

Van u wordt verwacht dat u de SSR-cursus Europees privaatrecht, basis (CRSZEUPB) heeft gevolgd, danwel beschikt over vergelijkbare kennis door bijvoorbeeld werkervaring. In ieder geval dient u basiskennis te hebben van de jurisprudentie van het Hof van justitie van de Europese Unie en van het onderwerp ambtshalve toepassing.

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 50,00