Het recht en de rechterlijke organisatie, -e-learning – SSR
Cursussen / Bestuursrecht / Algemeen / Civiel recht / Algemeen / Personen- en familierecht / Algemeen / Strafrecht / Algemeen / Het recht en de rechterlijke organisatie, -e-learning

Het recht en de rechterlijke organisatie, -e-learning

Je eerste kennismaking met het recht en de rechterlijke organisatie in Nederland

Deze module behandelt het recht, de rechtsprekende instanties, het Openbaar Ministerie en de bij rechtspleging betrokken instanties. De cursus is helemaal online te volgen.

Doel

Na afronding van deze module hebben de deelnemers een globaal beeld van de rechterlijke organisatie. Zij weten wat er, naast hun eigen werk, gebeurt in de organisatie.

Doelgroep

Administratief medewerkers die (gaan) werken binnen de rechterlijke organisatie. Aan deze module kunnen ook medewerkers van facilitaire diensten en overige stafdiensten deelnemen.

Twijfel je of je deze cursus zou moeten volgen? Neem dan contact op met je opleidingscoördinator.

Inhoud

Deze module behandelt het recht, de rechtsprekende instanties, het Openbaar Ministerie, de arrondissementsorganisatie en de bij rechtspleging betrokken instanties.

Opzet

Na inschrijving ontvangt de cursist een inschrijfcode, waarmee de cursus gestart kan worden.

Aan het einde van elk hoofdstuk zijn zelfkennisvragen opgenomen. Indien een voldoende wordt gescoord voor alle vragen, kan de cursist deelnemen aan de eindtoets.

Schrijf je in voor de online module

Om deze e-learning module te volgen moet je je inschrijven. Dit kan via de SSR contactpersoon van je gerecht. Wanneer je hier geen gegevens van hebt, kan je deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dien je werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie.