Afpakken verdieping – SSR
Cursussen / Strafrecht / Fraude / Afpakken verdieping

Afpakken verdieping

Uitdieping van de onderwerpen afpakken Internationaal, beslag en verweren (uit de basisleeractiviteit Afpakken) voor de werkomgeving Ondermijning

Het afnemen van crimineel vermogen heeft tot doel het afnemen van de status van de crimineel en het voorkomen dat hij dat criminele vermogen opnieuw kan investeren in criminele activiteiten. Om deze werkzaamheden naar behoren te kunnen doen, raden wij je aan om deze leeractiviteit te volgen.

Doel

Het verkrijgen van kennis, inzicht en vaardigheden om met de mogelijk -en onmogelijkheden met verschillende rechtsstelsels om het gewenste resultaat te halen op het gebied van afpakken om te gaan, het kunnen nemen van complexe beslag beslissingen en de strategie van afpakbeslissingen kunnen herkennen en beschrijven.

Doelgroep

Officieren van justitie, advocaten-generaal en parketsecretarissen binnen de leerwerkomgeving Ondermijning en/of in een afpakteam of een fraudeteam zitten die dagelijks hiermee te maken hebben en een ruime ervaring hebben met afpakken.

Inhoud

Tijdens deze leeractiviteit wordt aandacht besteed aan alle mogelijk elementen op het gebied van Internationaal, capita selecta beslag en verweren die ervoor zorgen dat je beter in staat bent om de werkzaamheden met betrekking tot beslaglegging op voorwerpen en geld van criminelen voorafgaand of tijdens de behandeling van stafzaken uit te voeren.

Voorkennis

Enige kennis van het begrip en ervaring met afpakken is vereist.

Uitvoeringen

Kosten: voor leden OM: € 200,00