Hoger beroep in strafzaken – SSR
Cursussen / Strafrecht / Hoger beroep en cassatie / Hoger beroep in strafzaken

Hoger beroep in strafzaken

Introductie in de specifieke wereld van de appèlrechtspraak in strafzaken

Ben je recent overgestapt naar de tweede lijn of stap je binnenkort over? Dit is jouw introductie in de specifieke wereld van de appèlrechtspraak in strafzaken. Vergroot je kennis van en vaardigheden in het voorbereiden van zittingen, de behandeling ter zitting, verschillende beslissingsmogelijkheden en het maken van een (cassatiebestendig) arrest. Je krijgt daarvoor praktische tips aangereikt.

Doel

Het verkrijgen of vergroten van kennis van en inzicht in de appelrechtspraak in strafzaken.

Doelgroep

Advocaten-generaal en raadsheren die recent benoemd zijn of worden in deze functie.

Inhoud

Tijdens deze eendaagse cursus komen aan de orde: voorbereiden van een zitting, efficiënte behandeling ter terechtzitting, verschillende beslissingsmogelijkheden en het maken van (cassatiebestendige) arresten. Deze cursus vormt, uitgaande van wet, jurisprudentie en de eisen van de praktijk, een gerichte introductie in de specifieke wereld van de appelrechtspraak in strafzaken. Naast het juridisch kader ga je ook actief aan de slag met casuïstiek.

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.