Sociale zekerheidsfraude – SSR
Cursussen / Bestuursrecht / Strafrecht / Algemeen / Fraude / Sociale zekerheidsfraude

Sociale zekerheidsfraude

Dé cursus over fraude met uitkeringen

Uitkeringsfraude werkt ondermijnend voor de sociale solidariteit binnen de samenleving. Zorg dat je voldoende kennis hebt om deze vorm van fraude effectief aan te pakken. Vergroot jouw inzicht in de specifieke facetten van diverse uitkeringsfraudes en raak bekend met de relevante wetten en jurisprudentie.

Doel

Vergroot jouw inzicht in de wijzen van handhaving, begrippen, jurisprudentie en relevante aspecten van deze vorm van fraude.

Doelgroep

Rechters, raadsheren, officieren van justitie, advocaten-generaal, juridisch medewerkers en parketsecretarissen die met sociale zekerheidsfraudes te maken hebben of gaan krijgen.

Deze cursus is in eerste instantie ontwikkeld voor deelnemers werkzaam binnen het strafrecht, maar staat ook open voor geïnteresseerden werkzaam in het bestuursrecht.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod: Uitkeringsfraudes zoals de WW, WAO, AOW, bijstand en kinderbijslag. Aandacht wordt geschonken aan de wijzen van handhaving, uitleg van begrippen, de jurisprudentie en andere relevante aspecten van deze vorm van fraude.

Opzet

In de cursus worden inleidingen afgewisseld met casuïstiek.

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.