Cybercrime, module 3: Digitale opsporing, e-learning – SSR
Cursussen / Strafrecht / Cybercrime / Cybercrime, module 3: Digitale opsporing, e-learning

Cybercrime, module 3: Digitale opsporing, e-learning

Module 3 van drie e-learning modules over cybercrime

Nieuwe technologieën brengen nieuwe vormen van criminaliteit met zich mee, zoals cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit. Wat wordt er door criminelen geprobeerd en wat kan er tegen gedaan worden? Om jou een algemeen beeld te geven van deze nieuwe technologieën, de criminaliteit en de bestrijding hiervan zijn deze e-learning modules ontwikkeld.

Vergroot jouw kennis over Cybercrime door deze drie digitale modules door te nemen:

  • Module 1.: Cyber 101
  • Module 2.: Cybercrime
  • Module 3.: Digitale opsporing

 

Doel

Na het doornemen van de drie e-learning modules beschik je over basiskennis van en inzicht in juridische aspecten die betrekking hebben op cybercrime.

 

Doelgroep

De modules zijn primair bedoeld voor raadsheren, rechters, stafjuristen en gerechtsjuristen die meer willen weten over computercriminaliteit, digitale opsporing en de beoordeling van digitaal bewijs.

Daarnaast zijn deze e-learning modules interessant voor advocaten-generaal, officieren van justitie (in opleiding) en parketsecretarissen/commissiesecretarissen.

 

Inhoud

Cyber 101

In deze e-learning module doe je essentiële basiskennis op over computers, internet en sociale media. Daarbij komen ook bredere vraagstukken aan bod, zoals de invloed van kunstmatige intelligentie op het recht.

Cybercrime

In deze e-learning module doe je basiskennis op over cybercrime als vorm van criminaliteit en gedigitaliseerde criminaliteit. Daarbij komen actualiteiten, nieuwe strafbaarstellingen en actuele jurisprudentie ruim aan bod.

Digitale opsporing

In deze e-learning module doe je basiskennis op over het opsporingsproces op basis van digitale sporen, zoals open bronnen, sociale media, inbeslagname van gegevensdragers en de hackbevoegdheid.

In de modules word een aantal vragen aan je voorgelegd. Na het beantwoorden van de vragen, lees je in de toelichting aanvullende informatie over het specifieke onderwerp waarop de vraag betrekking heeft. In de vraag en in de uitleg wordt zo nodig doorverwezen naar wetsartikelen, jurisprudentie en literatuur.

Je kunt de e-learningmodules bekijken op een moment dat het jou uitkomt. Bovendien kun je een gedeelte van de modules doornemen en later verder gaan waar je gebleven was.

Het doornemen van de e-learningmodules is kosteloos.

 

Bijzonderheden

We adviseren je de drie e-learning modules in volgorde te doorlopen.

 

Volg direct online

Met uw MIJN SSR-account kunt u deze digitale module direct kosteloos online volgen. Beschikt u nog niet over een MIJN SSR-account, neem dan contact op met de opleidingscoördinator van uw organisatie. Hebt u geen gegevens van uw opleidingscoördinator, dan kunt u deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dient u wel werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie