SSR Meestervertellers podcast met Jan Brouwer en Jon Schilder

In het kader van SSR Meimaand Thuisleermaand verschijnt er in mei wekelijks een nieuwe aflevering van SSR Meestervertellers. Door de maatregelen rond het coronavirus spreken experts vanaf diverse locaties over actuele ontwikkelingen en thema’s die juist nu spelen binnen de rechterlijke organisatie.

In deze extra lange aflevering zijn te gast hoogleraren Jan Brouwer en Jon Schilder.  Zij zien de overheid een nationale crisis bestrijden met regionale noodverordeningen. Wordt met deze noodverordeningen de grondwet niet opzij gezet? En wat betekent dit voor het huisrecht en onze vrijheid van onderwijs, vergaderen en betogen? Brouwer en Schilder zijn kritisch, maar gaan in hun gesprek ook op zoek naar juridische rechtvaardigingen voor de genomen maatregelen.

Relevant cursusaanbod: Gemeenterecht en openbare orde

In de podcast SSR Meestervertellers hoort u in maximaal 15 minuten inspirerende verhalen over onderwerpen die spelen binnen de rechterlijke organisatie. Iedere maand verschijnt er een nieuwe aflevering. SSR Meestervertellers beluistert u waar en wanneer u wilt via ssr.nl/podcast of via uw podcast app. Wilt u geen aflevering missen? Abonneer u dan.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht