Assertief Optreden en Communiceren – SSR
Cursussen / Bedrijfsvoering / Communicatieve vaardigheden / Assertief Optreden en Communiceren

Assertief Optreden en Communiceren

Leer effectief communiceren in balans met jouw belangen en jouw omgeving

Assertiviteit is iets waar iedereen in meer of mindere mate tegenaan loopt. De manier waarop we hiermee omgaan kan wel verschillen. De één kiest voor een meer aanvallende en dominante houding, terwijl de ander juist meer in zichzelf gekeerd raakt en een meer afwachtende houding aanneemt. In de training ‘Assertief Optreden en Communiceren’ leer je effectief te communiceren, hoe je weerstand kunt ombuigen en hoe je op een zelfbewuste manier jouw belangen en ideeën kunt vertegenwoordigen.

Doel

Na de training ervaar je meer zelfvertrouwen in jouw werk en kun je je sterker profileren op de werkvloer. Jouw assertiviteit is vergroot en je hebt geleerd zelfverzekerd te communiceren.

Doelgroep

Alle rechtspraakmedewerkers en medewerkers van het OM.

Inhoud

In deze tweedaagse training leer je assertiever te werken. Jouw bewustzijn van jouw verbale en non-verbale gedrag is vergroot, je kunt op assertieve wijze jouw grenzen aangeven en je leert feedback te geven en ontvangen. Je wordt gestimuleerd om jezelf te blijven ontwikkelen vanuit persoonlijk leiderschap. Je hebt meer zelfvertrouwen gekregen en je kunt je sterker profileren op de werkvloer.

De training is opgebouwd uit twee modules:

1. Inzicht in mijn eigen gedrag
Deze module staat in het teken van zelfinzicht, kennis over assertiviteit en inzicht in de bewuste en onbewuste gevolgen van sub assertiviteit en agressief gedrag. Je wordt op een veilige manier geconfronteerd met de onbedoelde en ongewenste gevolgen van jouw gedrag. De directe koppeling naar nieuwe mogelijkheden biedt je de eye-openers om hier direct mee aan de slag te gaan met een grote dosis energie en extra bagage.

2. Assertief Communiceren
In de tweede module ‘leren we door te doen’. Ervaringsleren om naast de opgedane (zelf)inzichten letterlijk te ervaren wat nieuwe gedragingen en gespreksvormen teweegbrengen. Een cruciaal onderdeel om met het nieuwe gedrag naar ‘bewust bekwaam’ te kunnen bewegen. In de ochtend worden met rollenspellen jouw eigen praktijksituaties ingevuld door een acteur. Hierbij wordt de hele groep actief betrokken en je ontvangt feedback van zowel de acteur als de trainer feedback. In de middag volgt een verdieping van het geleerde over profilering, beïnvloedend vermogen en het versterken van het zelfvertrouwen.

In de training stel je een persoonlijk en gedetailleerd ‘contract’ op waarin je vastlegt wat je anders, meer of beter gaat doen. Zo houd je de regie over persoonlijke ontwikkeling.

Bijzonderheden

Deze cursus kan ook op locatie worden gegeven (incompany) of aangepast worden middels maatwerk. Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met B&PO@ssr.nl

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 680,00 voor leden OM: € 200,00