Assertief Optreden en Communiceren – SSR
Cursussen / Persoonlijke ontwikkeling / Persoonlijke effectiviteit / Assertief Optreden en Communiceren

Assertief Optreden en Communiceren

Leer effectief communiceren in balans met uzelf en uw omgeving

Assertiviteit is iets waar iedereen in meer of mindere mate tegenaan loopt. De manier waarop we hiermee omgaan kan wel verschillen. De één kiest voor een meer aanvallende en dominante houding, terwijl de ander juist meer in zichzelf gekeerd raakt en een meer afwachtende houding aanneemt. In de training ‘Assertief Optreden en Communiceren’ leert u effectief te communiceren, leert u hoe u weerstand kunt ombuigen en hoe u op een zelfbewuste manier uw belangen en ideeën kunt vertegenwoordigen.

Doel

Na de training ervaart u meer zelfvertrouwen in uw werk en kunt u zich sterker profileren op de werkvloer. Uw assertiviteit is vergroot en u hebt geleerd zelfverzekerd te communiceren.

Doelgroep

Alle rechtspraakmedewerkers en medewerkers van het OM.

Inhoud

In deze tweedaagse training leert u assertiever te werken. Uw bewustzijn van uw verbale en non-verbale gedrag is vergroot, u kunt op assertieve wijze uw grenzen aangeven en u leert feedback te geven en ontvangen. U wordt gestimuleerd om uzelf te blijven ontwikkelen vanuit persoonlijk leiderschap. U hebt meer zelfvertrouwen gekregen en u kunt zich sterker profileren op de werkvloer.

De training is opgebouwd uit twee modules:

1. Inzicht in mijn eigen gedrag
Deze module staat in het teken van zelfinzicht, kennis over assertiviteit en inzicht in de bewuste en onbewuste gevolgen van sub assertiviteit en agressief gedrag. U wordt op een veilige manier geconfronteerd met de onbedoelde en ongewenste gevolgen van uw gedrag. De directe koppeling naar nieuwe mogelijkheden biedt u de eye-openers om hier direct mee aan de slag te gaan met een grote dosis energie en extra bagage.

2. Assertief Communiceren
In de tweede module ‘leren we door te doen’. Ervaringsleren om naast de opgedane (zelf)inzichten letterlijk te ervaren wat nieuwe gedragingen en gespreksvormen teweegbrengen. Een cruciaal onderdeel om met het nieuwe gedrag naar ‘bewust bekwaam’ te kunnen bewegen. In de ochtend worden met rollenspellen uw eigen praktijksituaties ingevuld door een acteur. Hierbij wordt de hele groep actief betrokken en u ontvangt feedback van zowel de acteur als de trainer feedback. In de middag volgt een verdieping van het geleerde over profilering, beïnvloedend vermogen en het versterken van het zelfvertrouwen.

In de training stelt u een persoonlijk en gedetailleerd ‘contract’ op waarin u vastlegt wat u anders, meer of beter gaat doen. Zo houdt u de regie over persoonlijke ontwikkeling.

Bijzonderheden

Let op: de training is fysiek gepland, maar kan afhankelijk van de maatregelen in online vorm plaatsvinden

Deze cursus kan ook op locatie worden gegeven (incompany) of aangepast worden middels maatwerk. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op met SSR.team.BVO.CM@ssr.nl

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 610,00 voor leden OM: € 200,00