De gerechten – e-learning – SSR
Cursussen / Bestuursrecht / Algemeen / Civiel recht / Algemeen / Personen- en familierecht / Algemeen / Strafrecht / Algemeen / De gerechten - e-learning

De gerechten – e-learning

Hoe verlopen de procedures bij de gerechten?

Deze module behandelt voor ieder type recht de bijbehorende gerechten. De structuur, procedures en rechtsgang zullen ook behandeld worden. De cursus in geheel digitaal en via internet te volgen.

Doel

Na afronding van deze module hebben de deelnemers een globaal beeld van de gerechten, hun werkzaamheden en procedures.

Doelgroep

Administratief medewerkers die (gaan) werken binnen de rechterlijke organisatie. Aan deze module kunnen ook medewerkers van facilitaire diensten en overige stafdiensten deelnemen.

Twijfel je of je deze cursus zou moeten volgen? Neem dan contact op met je opleidingscoördinator.

Inhoud

Deze module sluit aan op module 1 ‘Het recht en de rechterlijke organisatie’, waarin een eerste kennismaking met het recht en de rechterlijke organisatie is behandeld. Module 2 gaat dieper in op de gerechten, met in het bijzonder de wijze waarop procedures bij de gerechten verlopen. Deze e-learning bestaat uit 4 hoofdstukken, waarin respectievelijk het civiel recht, het bestuursrecht en het strafrecht behandeld zal worden.

Schrijf je in voor de online module

Om deze e-learning module te volgen moet je je inschrijven. Dit kan via de SSR contactpersoon van je gerecht. Wanneer je hier geen gegevens van hebt, kan je deze opvragen bij de SSR Servicedesk. Voor toegang dien je werkzaam te zijn binnen de Rechtspraak of het Openbaar Ministerie.