Voor mij staat coaching voor (zelf)onderzoek, verdieping, spiegeling en bewustwording. Belangrijk is dat jij als coachee bewuster wordt van vaste patronen in jouw gedachten en/of gedrag. Die vastigheid heeft je steeds geholpen in jouw functioneren zowel privé als in je werk maar die vastigheid kan jouw ontwikkeling of een gewenste verandering juist ook in de weg staan. In de relatie coach-coachee staan wat mij betreft veiligheid en vertrouwelijkheid centraal.
Werkwijze
Hou voor ogen dat jij als coachee aan het roer staat van het coachtraject. Als coachee bepaal je zelf waar je aan wilt werken, welk doel je nastreeft. Dat doel moet haalbaar, concreet en helder zijn én je moet de urgentie voelen om er aan te werken. Dat doel kan bijvoorbeeld zijn meer voor jezelf opkomen, minder hoge eisen stellen aan jezelf of tactvoller communiceren. En als het doel niet helder is, ga je op zoek naar achterliggende waarden. Bij dit proces wil ik je helpen. Een coachtraject bestaat uit een intakegesprek en meestal vijf of zes sessies van circa 60 minuten. Aan het einde van iedere sessie evalueren we wat je daarvan meeneemt. Die evaluatie kan er toe leiden dat je aan de slag gaat met concrete acties.
Mijn werkverleden
In oktober 2005 werd ik tot rechter benoemd. Mijn rechtersopleiding doorliep ik in de rechtbank Den Haag. In 2008 stapte ik over naar de rechtbank Amsterdam, waar ik woon. Ik werk afwisselend in de sectoren bestuursrecht en strafrecht. Naast het rechterswerk leid ik rio’s op en sinds 2019 vervul ik de taak van opleidingscoördinator binnen de sector Bestuursrecht. In dat kader ben ik ook klankbord voor rio’s en opleiders. Een aantal keer per jaar treed ik op als docent/trainer voor de Ssr (Theorie en Simulatie van de raadkamer). Voor mijn benoeming werkte ik in de fiscale praktijk van Loyens en Loeff en PricewaterhouseCoopers. Mijn werkzame leven startte ik bij het UWV.