Margo Burghoorn – SSR

“Hoe meer je je bewust bent van en inzicht hebt in je eigen talenten, persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden, hoe beter je in staat bent je eigen keuzes te maken.”

Margo Burghoorn werkt sinds 2002 als rechter in de rechtbank Den Bosch. Naast coaching houdt zij zich ook bezig met intervisie. Zij heeft zowel leidinggevenden als ook niet-leidinggevenden gecoached van het MvVenJ, de IND, de dienst terugkeer en vertrek, de RvdK, het DVOM, het CBB en van diverse rechtbanken en gerechtshoven.

Werkwijze Margo Burghoorn

Ik ben oprecht nieuwsgierig naar hetgeen een ander beweegt en welk levensverhaal  daaraan ten grondslag ligt. Op welke manier is iemand gekomen waar hij nu is en wat heeft de vraag waar hij nu mee worstelt daar mee te maken? Zijn er bewuste keuzes gemaakt in het leven of is een en ander nu eenmaal zo gelopen? Welke talenten heeft iemand ontwikkeld en waar heeft hij mogelijk iets laten liggen? Kunnen we daar samen iets uit afleiden wat belangrijk is voor de toekomst? Er zijn wellicht onbewust bepaalde patronen of overtuigingen ontstaan. Is er bereidheid om daar naar te kijken, ze te accepteren of wanneer ze niet meer bruikbaar zijn, ze los te laten. En hoe doe je dat dan? Zijn er nog voldoende uitdagingen in het werk of is het misschien tijd om iets anders te gaan doen? Welke mogelijkheden zijn er en wat kun je doen om die te benutten?

De vragen die mij worden voorgelegd zijn divers. Loopbaanvragen, afstemmingsvragen, vragen over houding en gedrag, vragen over communicatie etc.. Als de coachee daarin iets wil veranderen dan gaan we daar samen mee aan de slag.  Het gaat er mij om de weg te vinden die het beste bij de coachee past. Ik vind het steeds weer spannend om mee te maken dat er daadwerkelijk iets verandert en dat de coachee uiteindelijk zelf het antwoord vindt op zijn vraag.

Opleiding

Mijn (basis)coach opleiding heb ik in 2008 bij Intercoach in Den Haag gevolgd en de training de coachende rechter bij SSR in 2011. Daar tussendoor heb ik diverse workshops en trainingen gevolgd. Veel heb ik gehad aan de trainingen “geweldloze communicatie” omdat die mij ervan bewust hebben gemaakt dat de manier waarop gecommuniceerd wordt, van wezenlijk belang is voor wederzijds begrip. Even zo belangrijk voor mijn ontwikkeling als coach is geweest de module “werken met het levensverhaal” die ik heb gevolgd bij Eva de Waard waarbij ik heb ondervonden dat het levensverhaal van de coachee bijna altijd het startpunt is van het coachtraject.

Feedback van één van haar coachees

“Het is heel prettig is als er iemand met aandacht naar je luistert en wanneer er gerichte vragen worden gesteld over hetgeen verteld wordt. Er ontstaat dan rust en ruimte voor bewustwording waarna vanuit nieuwe inzichten een nieuw vertrekpunt ontstaat en keuzes gemaakt kunnen worden”.