KennisBites voor leidinggevenden – SSR
Cursussen / Leiderschap / 02 - Startend leidinggevende < 3 jaar ervaring / 03 - Ervaren leidinggevende > 3 jaar ervaring / 04 - Potentieel bestuurder / 05 - Ervaren bestuurder / KennisBites voor leidinggevenden

KennisBites voor leidinggevenden

Wanneer leidinggeven op afstand een blijvend karakter krijgt

Thuiswerken. We deden het al veel vaker, maar nu en in de toekomst zal het een steeds substantiëler karakter krijgen. Online samenwerken, hybride werken, werken vanuit je eigen vertrouwde omgeving… het vraagt om goed leiderschap. Een leiderschapsvorm die er voor zorgdraagt dat medewerkers met elkaar verbonden blijven, goed in hun vel zitten en de juiste output leveren.

Doel

Hoe stuur je aan op de juiste houding en het juiste gedrag als de werksituatie verandert?

KennisBites helpen je om jouw team optimaal aan te sturen op afstand. Je leert: hoe effectief te (blijven) samenwerken, te communiceren op een verbindende manier, controle te nemen of juist meer te kunnen loslaten. Je krijgt inzicht over hoe je de verwachtingen goed kunt managen, waarbij de beoogde resultaten worden behaald.

De KennisBites worden online, via ZOOM aangeboden in de vorm van een workshop. In een korte sessie van maximaal 1,5 uur wordt er aan de hand van een concrete, soms wellicht al bekende tool, gewerkt aan de toepassing er van in het actuele kader van de digitale werkomgeving.

Doelgroep

KennisBites zijn interessant voor iedereen (ZM/OM) in een leidinggevende of aansturende rol.

Inhoud

 • Thema 1: Terug naar je team. Groepsdynamiek terugvinden bij “het nieuwe werken”. Hoe zorg je dat je team weer een TEAM wordt? Hoe zorg je dat je nieuwe medewerkers op worden genomen in het team? Nu helder is dat we elkaar minder treffen op locatie en elkaar meer op afstand spreken is het team samenhouden en verbinden wellicht minder vanzelfsprekend dan voorheen. Deze sessie geeft handvatten om je team in het huidige werkklimaat te verbinden en de groepsdynamiek te behouden, verbeteren en te herstellen.
  • 15 juni
  • 27 juni
 • Thema 2: Lastige gesprekken in hybride tijden. Gespreksvaardigheden voor de moderne leidinggevende. Nu we het gemak (en de gebreken) van hybride samenwerken verder ontdekken, doet dat een beroep op onze communicatievaardigheden. Welke gesprekken voer je telefonisch, beeld bellend of in levende lijve en waar moet je hierbij op letten? Deze sessie geeft je concrete tips en spijkert je bij op het gebied van (online) gespreksvaardigheden voor moeilijke gesprekken.
  • 14 juni
  • 23 juni

Benieuwd naar eerdere KennisBites? Kijk op deze pagina in MIJN SSR voor meer informatie.

Opzet en planning

 • Vorm: online, via ZOOM-account trainer
 • Duur: 1,5 uur
 • Uitnodiging: je ontvangt één week voor aanvang een agendaverzoek met ZOOM link
 • Aanmeldingen: zijn tot 2 dagen voor aanvang welkom
 • Er vinden twee dezelfde KennisBites op een ochtend plaats
  Eén van 08:30 – 10:00 en één van 10:30-12:00 uur

Wil je graag deelnemen? Schrijf je dan in via je eigen opleidingscoördinator, of neem voor vragen contact met ons op!

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.