De opzegging van duurovereenkomsten, master – SSR

De opzegging van duurovereenkomsten, master

Verdiep u als ervaren rechter of raadsheer in dit onderdeel van het overeenkomstenrecht

 • 1
  dagdeel
 • 3
  PE-punten
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: CRZMDOVK
 • Niveau: Master
 • Aangeboden door: SSR

In de praktijk van de civiele rechtspraak komen geschillen over de opzegging van duurovereenkomsten geregeld voor. Het zijn vaak lastige zaken waarin grote belangen op het spel staan. Er is veel recente rechtspraak van de Hoge Raad over het onderwerp, waarin echter steeds weer nieuwe nuances lijken op te duiken. Daarbij is het de vraag hoe die zich tot eerdere rechtspraak verhouden.

Doel

U verdiept en actualiseert uw kennis op het gebied van het overeenkomstenrecht, in het bijzonder de duurovereenkomst.

Doelgroep

Rechters en raadsheren met minimaal 5 jaar ervaring in de behandeling van civiele zaken.

Inhoud

In deze master onder leiding van Lodewijk Valk, advocaat-generaal bij de Hoge Raad, worden de ontwikkelingen op het gebied van de opzegging van duurovereenkomsten nauwkeurig geanalyseerd en kritisch geëvalueerd. De master is bestemd voor ervaren civiele rechters en raadsheren. Om tijdens de master echt de diepte in te kunnen gaan en een uitwisseling van kennis en ervaringen mogelijk te maken, wordt van u voorbereiding (in de vorm van lezing van het studiemateriaal) en een actieve inbreng verwacht.

Docent

 • mr. Lodewijk Valk

  Advocaat-generaal

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.