Actualiteitendag huiselijk geweld – SSR
Cursussen / Strafrecht / Jeugd, gezin en zeden / Actualiteitendag huiselijk geweld

Actualiteitendag huiselijk geweld

Juridische en gedragsdeskundige actualiteiten op het gebied van huiselijk geweld op inspirerende wijze belicht

Zorg dat u op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen op het gebied van het huiselijk geweld. Verdiep uw kennis door samen met vakgenoten een aantal onderwerpen vanuit multidisciplinair perspectief te belichten.

De wijze waarop een huiselijk geweldzaak in het strafrecht wordt afgedaan, kan grote gevolgen hebben voor de rest van het leven van betrokkenen. Vergroot uw bewustzijn over de achterliggende problematiek, die in dit type zaken kan spelen. Verbreed uw beeldvorming door diverse onderwerpen vanuit een ander perspectief te bekijken.
Maak het verschil in huiselijk geweldzaken door uw kennis en inzicht over het onderwerp actueel te houden, zodat uw expertise wordt verstevigd en u een huiselijk geweldzaak met de benodigde deskundigheid kunt behandelen.

Doel

Na het op een actieve wijze volgen van deze actualiteitendag, heeft u meer inzicht gekregen in actuele onderwerpen op het gebied van het huiselijk geweld. De verkregen inzichten geven u in uw dagelijks werk handvatten om huiselijk geweldzaken zorgvuldig, professioneel en effectief te behandelen, waarbij u probeert betekenisvol te interveniëren, rekening houdend met de belangen en kwetsbaarheden van de betrokkenen in de concrete zaak.

Doelgroep

Rechtspraak: raadsheer, rechter, stafjurist, juridisch medewerker.
Openbaar Ministerie: advocaat-generaal, officier van justitie, adjunct-officier van justitie, parketsecretaris, beleidsmedewerker.

Deze leeractiviteit is bij uitstek bedoeld voor bovengenoemde professionals, voor zover zij met regelmaat huiselijk geweldzaken behandelen of een bijzondere interesse hebben voor dit type zaken.

Inhoud

Deze actualiteitendag wordt jaarlijks op een andere manier ingevuld. Later zal de datum en het programma voor de actualiteitendag in 2022 bekend worden gemaakt.

Voorkennis

U behandelt huiselijk geweldzaken, u gaat dergelijke zaken op korte termijn behandelen of u heeft een bijzondere interesse in huiselijk geweldzaken.

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.