Actualiteitendag huiselijk geweld – SSR

Actualiteitendag huiselijk geweld

Juridische en gedragsdeskundige actualiteiten op het gebied van huiselijk geweld op inspirerende wijze belicht

 • 2
  dagdelen
 • 6
  PE-punten
 • 7,9
  Waardering
Vakgebied(en):
 • Cursuscode: SRRSACHG
 • Niveau: Verdieping
 • Aangeboden door: SSR
 • Actualiteit

Zorg dat u op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen op het gebied van het huiselijk geweld. Verdiep uw kennis door samen met vakgenoten een aantal onderwerpen vanuit multidisciplinair perspectief te belichten.

De wijze waarop een huiselijk geweldzaak in het strafrecht wordt afgedaan, kan grote gevolgen hebben voor de rest van het leven van betrokkenen. Vergroot uw bewustzijn over de achterliggende problematiek, die in dit type zaken kan spelen. Verbreed uw beeldvorming door diverse onderwerpen vanuit een ander perspectief te bekijken.
Maak het verschil in huiselijk geweldzaken door uw kennis en inzicht over het onderwerp actueel te houden, zodat uw expertise wordt verstevigd en u een huiselijk geweldzaak met de benodigde deskundigheid kunt behandelen.

Doel

Na het op een actieve wijze volgen van deze actualiteitendag, heeft u meer inzicht gekregen in actuele onderwerpen op het gebied van het huiselijk geweld. De verkregen inzichten geven u in uw dagelijks werk handvatten om huiselijk geweldzaken zorgvuldig, professioneel en effectief te behandelen, waarbij u probeert betekenisvol te interveniëren, rekening houdend met de belangen en kwetsbaarheden van de betrokkenen in de concrete zaak.

Doelgroep

Rechtspraak: raadsheer, rechter, stafjurist, juridisch medewerker.
Openbaar Ministerie: advocaat-generaal, officier van justitie, adjunct-officier van justitie, parketsecretaris, beleidsmedewerker.

Deze leeractiviteit is bij uitstek bedoeld voor bovengenoemde professionals, voor zover zij met regelmaat huiselijk geweldzaken behandelen of een bijzondere interesse hebben voor dit type zaken.

Inhoud

Deze actualiteitendag wordt jaarlijks op een andere manier ingevuld. We plaatsen hier nadere informatie over de actualiteitendag die op 14 mei 2020 plaatsvindt, zodra meer bekend is over de invulling van deze dag.

Voorkennis

U behandelt huiselijk geweldzaken, u gaat dergelijke zaken op korte termijn behandelen of u heeft een bijzondere interesse in huiselijk geweldzaken.

Meer informatie

Op dit moment is er voor deze leeractiviteit geen uitvoering gepland. Wanneer u een inhoudelijke vraag heeft, kunt u contact opnemen met de SSR Servicedesk.