Het leertraject interventiejurist is samengesteld voor startende interventiejuristen bij het Openbaar Ministerie (OM). Ook voor de meer ervaren medewerkers is het mogelijk om onderdelen uit dit traject te volgen, bijvoorbeeld bij het oppakken of wijzigen van een portefeuille. Deelname aan de cursussen uit het leertraject vindt steeds plaats in overleg met de leidinggevende.
Opzet
Het leertraject (interventie)jurist bestaat uit een basis-, verdieping- en specialisatieonderdeel. De activiteiten zijn niet verplicht maar het advies is om de leeractiviteiten uit de basis bij de start in de functie te volgen (tenzij hier al eerder cursus in is gevolgd of kennis opgedaan). Vervolgens kun je op basis van jouw achtergrond en (toekomstige) werkzaamheden de cursussen volgen uit de verdieping of specialisatie. Het leertraject bestaat uit leeractiviteiten die SSR ook (mede) in haar permanente educatie (PE) aanbiedt. Op die manier kun je het leertraject zo samenstellen dat de leeractiviteiten aansluiten bij jouw kennis, vaardigheden en (komende) werkzaamheden.
Inschrijven
Inschrijven doe je door middel van het ‘aanmeldformulier leertraject interventiejurist’ via je intranetpagina. In dit formulier zit een lijst met de leeractiviteiten waarop je kunt klikken. Je komt dan direct op de SSR pagina van de betreffende leeractiviteit. Hier kun je zien op welke datum er een uitvoering is. De leeractiviteiten worden het hele jaar door aangeboden.
Bespreek met je manager welke leeractiviteiten je gaat volgen. Je kunt het aanmeldformulier zelf invullen, maar je manager moet het formulier (laten) opsturen naar HR Services & Support van de DVOM. Je kunt het formulier meerdere keren gebruiken. Je hoeft dus niet direct je hele opleidingsprogramma vast te stellen. Dat mag wel, maar let dan op de volgorde (eerst basis en daarna verdieping en specialisatie) en de data van cursussen.
Je inschrijvingen zijn definitief wanneer je de bevestigingsberichten (per cursus) van SSR ontvangt. Laat je zo snel mogelijk aanmelden voor het traject en de bijbehorende leeractiviteiten, ook als je daarmee op een wachtlijst voor een cursus wordt geplaatst. Dit geeft jou de mogelijkheid alsnog een plek te krijgen wanneer deze vrij komt en het geeft ons zicht op welke cursussen mogelijk extra gepland kunnen worden. We verzoeken je om annuleringen zo snel mogelijk door te geven aan je manager (deze informeert HR Services & Support van DVOM).
Overzicht leeractiviteiten
In onderstaand overzicht staat per onderdeel (basis-, verdieping en specialisatie) aangegeven welke leeractiviteiten SSR aanbiedt.
Basis
- Opzet en schuld, deelnemingsvormen, onvoltooide delicten (SOOMODOD)
- Strafrechtelijk Bewijs (SRRSSTBW)
- Tenlasteleggingstechniek (SOOSTLLT)
- Verweren in het Strafrecht (TRAIVWRN)
Verdieping
- 348/350 WvSv en het moderne strafvonnis (SZZSSVO1)
- Afpakken basis (SOOSPAKB)
- Beoordelen en beschermen van slachtoffers, e-learning (SOOMELBB)
- Bijzondere opsporingsbevoegdheden (SRRSBOGV)
- Civiele vordering in het strafproces (SRRSCVSP)
- Huiselijk geweld (SRRSHUGW
- Strafrechtspleging in een digitale wereld (SRRMSTDW)
- Strategie van de tenlastelegging en bewezenverklaring (SRRSTLLB)
- Strafvorderingsrichtlijnen en afdoeningsmodaliteiten (SOSOSRAM)
- Waarderen van Getuigenverklaring (SRRSWAGV)
- ZSM en haar ketenpartners (SOOMZS3S)
- ZSM en jeugdrecht (SOOMZS5J)
Specialisatie
Vragen
Heb je inhoudelijke vragen over het leertraject neem dan contact op met de SSR Servicedesk (telefonisch via 088 – 361 32 12 of per mail (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 08.00 – 17.00 uur). Heb je vragen over de inschrijfroute, neem dan contact op met HR services & Support van DVOM.