Civiel recht, actualiteiten – SSR
Cursussen / Civiel recht / Goederenrecht / Insolventierecht / Koopovereenkomstenrecht / Overeenkomstenrecht / Civiel recht, actualiteiten

Civiel recht, actualiteiten

De belangrijkste arresten van de Hoge Raad in de afgelopen zes maanden besproken

In hoog tempo bespreken mr. W.L. (Lodewijk) Valk, prof. mr. M.H. (Mark) Wissink en/of prof. mr. S.D. (Siewert) Lindenbergh, de belangrijkste arresten van de Hoge Raad uit het afgelopen half jaar. Zij wijzen op de relevante rechtsregels en verschaffen een context waarbinnen de bewuste arresten moeten worden gezien. De cursus is online – je ontmoet de docenten in een Virtual Classroom –  en dus gemakkelijk vanaf een werkplek of vanuit huis te volgen.

Doel

Je actualiseert je kennis van en krijgt inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen in het civiele recht over het afgelopen half jaar.

Doelgroep

Rechters, raadsheren, juridisch adviseurs, gerechtsjuristen en rio’s.

Inhoud

In de actualiteitencursus worden arresten behandeld op het gebied van het goederenrecht, verbintenissenrecht, bijzondere overeenkomsten (met name koop, verzekering, vervoer), andere onderdelen van het privaatrecht (zoals huwelijksvermogensrecht, erfrecht, rechtspersonenrecht en bijzondere wetten) voor zover die verband houden met het algemene vermogensrecht.

Opzet

Deze online cursus bestaat uit één dagdeel (middag) en wordt gegeven in de vorm van een hoorcollege waarbij mogelijkheid is tot het stellen van vragen.

Voorkennis

We verwachten van je dat je minimaal één jaar ervaring hebt met het behandelen van zaken op het gebied van het civiele recht.

Bijzonderheden

De cursus wordt twee keer per jaar gegeven, in het voorjaar en in het najaar. Je dient je voor elke cursus afzonderlijk in te schrijven.

Uitvoeringen

Kosten: voor leden ZM: € 115,00