Civiel (proces)recht voor ajm – SSR
Cursussen / Civiel recht / Procesrecht / Civiel (proces)recht voor ajm

Civiel (proces)recht voor ajm

Verdiep uw kennis en vergroot uw inzicht in het civiele procesrecht als administratief juridisch medewerker

In deze cursus komen vragen aan de orde als: Hoe steekt het civiele procesrecht in elkaar? En wat is mijn rol daarbij? Hoe beoordeel ik de relevante processtukken en maak ik de juiste afwegingen om tot een beslissing te komen? Hoe bouw ik een beslissing of een proces-verbaal op? Na afronding van deze cursus weet u het antwoord op deze vragen (en nog veel meer!).

Doel

Na afronding van deze cursus is uw kennis van het civiele procesrecht verdiept en heeft u meer inzicht op dit gebied.

Doelgroep

Administratief juridisch medewerkers en ervaren griffiemedewerkers werkzaam in het civiele recht.

Inhoud

In deze cursus leert u:

  • de relevante regels van het procesrecht en de proceskosten
  • de van belang zijnde processtukken te selecteren en te beoordelen of deze voldoen aan de daaraan te stellen formele vereisten
  • een checklist te maken en deze toe te passen
  • de juiste afwegingen te maken om te komen tot een beslissing
  • de opbouw van een beslissing en een proces-verbaal
  • de standaardteksten – indien nodig – aan te passen
  • in minder ingewikkelde zaken: zelf een tekst voor de motivering te ontwerpen

Opzet

De module is een combinatie van zelfstudie, vier cursusdagen en een digitale toets (op een vaste datum). De zelfstudie bestaat uit het bestuderen van cursusmateriaal en maken van een opdracht, voorafgaan aan iedere cursusdag. Deze sluiten aan bij de behandelde theorie. Om uw Bewijs van Deelname te kunnen ontvangen, dient u aanwezig te zijn geweest bij de cursusdagen en dient u de toets met een voldoende te hebben afgerond. Er is één herkansingsmogelijkheid voor de toets.  afgesloten met een toets.

Voorkennis

De cursus vormt een verdieping op de basismodule module 10 Civiel (proces)recht voor adm. medewerkers. Van u wordt dan ook verwacht dat u de cursus module 10 heeft gevolgd, danwel dat u beschikt over vergelijkbare kennis, door een juridische (MBO)opleiding of door werkervaring. U dient tenministe 1 jaar ervaring te hebben op civielrechtelijk gebied.

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.