De fiscale mogelijkheden van de inspecteur en de ontvanger – SSR
Cursussen / Strafrecht / Fraude / De fiscale mogelijkheden van de inspecteur en de ontvanger

De fiscale mogelijkheden van de inspecteur en de ontvanger

Wettelijke bepalingen en jurisprudentie op het snijvlak van fiscale fraude en afpakken

Wat te doen als je bij het afpakken of een beslag tegen een faillissement aanloopt of als je de mogelijkheid van ontneming via de fiscus wilt overwegen?
Na het volgen van deze cursus weet je welke richting je kunt kiezen.

Doel

Het verdiepen van de kennis met betrekking tot het snijvlak van fiscale fraude en faillissementsfraude met afpakken en de relevante wettelijke bepalingen en jurisprudentie. De deelnemer is daardoor beter in staat zaken op dit gebied aan te pakken.

Doelgroep

Openbaar Ministerie: Officier van Justitie, advocaat-generaal, parketsecretaris

Rechtspraak: Rechter, raadsheer, juridisch medewerker

Inhoud

De volgende onderwerpen worden, al dan niet aan de hand van een casus, behandeld: Fiscale zaken strafrechtelijk aangepakt en welke weg volgen; hoe werkt de fiscus; invoering en andere informatie; administratieplicht; onttrekking boedel; raakvlakken tussen straf, fiscaal en civiel; de rol en taken van de curator; positie van de afpak OvJ in het geheel; hoe krachten bundelen.

Geen uitvoering gepland

Op dit moment is er voor deze cursus geen uitvoering gepland. Maak gebruik van de button ‘Hou mij op de hoogte’ aan de linkerzijde van deze pagina als je een bericht wilt ontvangen wanneer er een nieuwe uitvoering gepland is.