Shirine Reichert – SSR

‘There’s a crack in everything, that’s how the light gets in’ (Leonard Cohen)

Na mijn RAIO-opleiding in Alkmaar ben ik sinds 2005 rechter, aanvankelijk in Alkmaar en nu in Amsterdam. Daarnaast ben ik MfN registermediator (specialisaties arbeid, familie en straf), trainer bij de postdoctorale beroepsopleiding tot mediator bij het Amsterdams ADR Instituut, Instituut Assessor bij Intop en ik ben bij Phoenix Opleidingen opgeleid tot zelfstandig coach. Ik ben getrouwd en heb vier kinderen.

Mijn onzekerheid over of ik iets wel goed of goed genoeg kan, heeft mij een ontembare werklust, nieuwsgierigheid, energie, daadkracht, analytisch vermogen, verbale scherpte, behoefte aan structuur, overzicht, perfectionisme en controle gebracht. In mijn persoonlijke zoektocht, heb ik meer zicht gekregen op mijn ‘noodzaak’ tot het ontwikkelen van deze kwaliteiten. Hierdoor heb ik geleerd de keerzijde van deze kwaliteiten in te sluiten en milder naar mezelf en anderen te kijken en bovendien meer te genieten van het leven.

Ik zie mijn rol als coach als een gelijkwaardig begeleider in de zoektocht naar een antwoord op een vraag waar je mee worstelt. Dat kan een vraag zijn over werk, maar ook over andere dingen die je steeds maar weer tegenkomt in je leven en waar je meer zicht op zou willen krijgen. Ik vind het een uitdaging om te horen wat niet wordt gezegd en om zorgvuldig waar te nemen wat zich in ons contact voordoet en ontvouwt. Vanuit wederzijds vertrouwen functioneer ik als spiegel en klankbord waardoor er beweging kan komen in dat wat zich heeft vastgezet. Mijn vertrekpunt daarbij is steeds dat ik ervan overtuigd ben dat de vraagsteller vooral zicht op zijn antwoord nodig heeft.

Ik vind coachen (met gebruikmaking van Transactionele Analyse, NLP, Systemisch werk) heel dankbaar werk, omdat mensen zich in al hun heelheid en kwetsbaarheid aan mij tonen en zij mij toestaan een stukje mee te lopen in de reis die ze maken.

Je bent van harte welkom.

Meer achtergrondinformatie vind je op mijn LinkedIn profiel.

‘Relax, nothing is under control’

‘Je moet niet alles geloven wat je denkt’