Harry Matser – SSR

Ik ben Harry Matser. Samen met mijn partner en onze 2 kinderen woon ik in de mooie stad met middeleeuwse allure Zutphen. Ik ben vanaf 1994 werkzaam geweest in de rechtspraak. Eerst bij de rechtbank Zutphen waar ik de laatste 6 jaar adjunct-directeur bedrijfsvoering/controller was en de laatste 3 jaar als directeur bedrijfsvoering van Bistro. Op 1 januari 2010 heb ik de overstap gemaakt naar een functie in een andere sector, de zorg. Ik ben als bedrijfsleider (vergelijkbaar met de directeur bedrijfsvoering van een rechtbank) lid van de directie van het Universitair Centrum voor Chronische Ziekten, het UCCZ Dekkerswald te Groesbeek. Het UCCZ, een volle dochter van het UMC St. Radboud, is een klein ziekenhuis gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met een (meervoudige) chronische aandoening.

Ik heb dus de sprong gewaagd naar een andere sector. De bijgevoegde foto geeft een aardig beeld van de daarbij behorende gemoedstoestand. Na een periode van aarzeling en vele gesprekken ben ik tot de conclusie gekomen dat ik toe was aan een volgende stap (sprong). Dat is eng, onzeker, maar ook spannend en uiteindelijk bevrijdend.

Waarom vertel ik dit verhaal?

De stap naar coaching is voor veel mensen een behoorlijke stap. Vooroordelen van anderen en onzekerheid kunnen behoorlijke drempels opwerken. Dat is niet gek. Maar wanneer u besluit tot coaching omdat u bijvoorbeeld niet zo goed gaat met het werk en u niet kunt achterhalen waar het aan ligt of u wil praten over een andere baan maar u weet niet wat u precies wil dan kan die stap heel bevrijdend zijn.

Ik heb in 2007 de coachopleiding bij Intercoach gedaan en inmiddels al toegepast bij verschillende coachees. Daarbij ondersteun ik de coachee na het kennis maken en het proces verkennen bij het vinden van zijn of haar antwoord bij een probleem. Mijn stijl daarbij is respectvol, pragmatisch en soms prikkelend.