Selma Roenhorst – SSR

Professionele ontwikkeling en persoonlijke groei gaan hand in hand.”

Selma Roenhorst

Het recht en het juridische systeem proberen het gedrag van mensen te sturen. Maar hoe zit het met de mens achter de jurist? Als psycholoog-coach verzorg ik coaching om juridische professionals te helpen juist die persoonlijke kwaliteiten die het inhoudelijke werk verrijken, te onderzoeken en versterken. Ik heb veel ervaring opgebouwd in het werken met juridische professionals, o.a. jarenlang voor de SSR, en ben geaccrediteerd door de NOvA.

Persoonlijke coaching

Ik werk volgens de resultaatgerichte en gestructureerde Zelf Kennis Methode (ZKM). Deze methode is wetenschappelijk gefundeerd en zeer effectief. De ZKM is geschikt voor ontwikkelingsvragen en functioneringsvragen, maar ook concrete situaties, zoals herbezinning op je loopbaanperspectief, een verstoorde werk-privé balans of zelfs een dreigende burn-out kunnen uitgangspunt voor een traject zijn.

Resultaat

In een ZKM coachingstraject ontrafel je niet-productieve patronen. Je krijgt zicht op wat echt belangrijk voor je is, wat je motiveert, energie geeft en wat je energie kost. Je leert verkregen inzichten naar je dagelijkse praktijk te vertalen en zo je doelen te bereiken. Je versterkt je vermogen tot zelfreflectie: inzicht, zelfkennis en concrete handvatten om je kwaliteiten doeltreffend in te zetten waardoor je meer plezier ervaart en efficiënter functioneert vanuit een professionele houding die dichter bij jezelf ligt.

Werkwijze & Beroepscode NIP

In een eerste kennismakingsgesprek – vrijblijvend en kosteloos – onderzoeken we doelen en wensen en de begeleiding die ik kan bieden. Vanzelfsprekend is het gesprek ook bedoeld om te onderzoeken of het klikt. Als je besluit om een traject in te gaan maak ik een samenvattende overeenkomst, waarin o.a. afspraken, doelen, kosten en privacy zijn opgenomen. Ik werk volgens de ethische code van het Nederlands Instituut van Psychologen.

Achtergrond Selma Roenhorst

Sinds 2000 voer ik mijn eigen praktijk als psycholoog, coach, trainer en opleider. Ik ben registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie, afgestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen en gekwalificeerd in de ZKM. Daarnaast beschik ik over een combinatie van andere gefundeerde methoden die ik aanvullend inzet. Ik ontvang mijn cliënten in mijn praktijkruimte in Rotterdam-Kralingen.

“Selma werkt vanuit respect en een op zeer aandachtige, persoonlijke manier. Ik ben op een zeer prettige manier bewust geworden van mezelf en mijn acties en daardoor reacties.”

“Ik vind Selma  heel warm en begaan met anderen, ze geeft veel van zichzelf. Ze heeft veel geduld. Een sessie is heel persoonlijk, geen lopende band werk.”

www.psycholoog-selmaroenhorst.nl