Marilyn Fikenscher – SSR

Marilyn Fikenscher

Duidelijk, zonder opsmuk, kernachtig. Rust, heldere taal, analytisch zonder ingewikkelde theorieën. Dat is wie ik ben, waar ik voor sta en hoe ik werk. Als jij bereid bent met jezelf het gesprek aan te gaan, dan zal ik nieuwsgierig zijn, luisteren en vragen stellen. Ik zal met je stilstaan, bewegen en onderzoeken. Met humor, door te duwen en te prikken, maar altijd in alle rust, met veel geduld en de broodnodige nuchterheid.

Ik ken de juridische wereld als geen ander; ik heb gewerkt binnen de rechtspraak, de advocatuur en ik ben jarenlang (pers)officier van justitie geweest. Ik heb officieren van justitie opgeleid en sinds mijn vertrek bij het OM begeleid ik nog steeds regelmatig opleidelingen door hun zittingen te observeren en met hen na te bespreken. Daarnaast coach ik één op één rechters, officieren en advocaten. Ik weet dus uit eigen ervaring en vanaf de zijlijn waar je tegenaan kunt lopen bij de uitoefening van dit verantwoordelijke werk. Ik heb mezelf bijvoorbeeld afgevraagd of het werk wel bij mij als persoon paste. Maar ik heb mezelf ook de vraag gesteld: wat betekent het eigenlijk voor míj dat ik oordeel over het gedrag van anderen?

Het kan natuurlijk dat jij tegen heel andere dingen aan loopt. Misschien ben je iedere dag doodmoe als je uit je werk komt. Misschien drukt de verantwoordelijkheid teveel op je. Misschien lukt het je niet goed om je grenzen aan te geven. Welke vraag je ook hebt, ik help je graag.

Ik volgde de eenjarige opleiding ‘Professional coaching en Leiderschap’, met een stevige basis aan methodieken als Transactionele Analyse (TA), Neurolinguistisch Programmeren (NLP) en Voice Dialogue. Daarna deed ik de eenjarige verdiepingsopleiding ‘Coachen met karakter’, waarbij de focus ligt op systemisch werken, karakterstructuren en lichaamswerk. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/marilyn-fikenscher

Website: www.marilyncoacht.nl