Suzanne Nieuwenhuijs – SSR

“Hoogsensitiviteit is vaak het missende puzzelstukje”

Maar liefst 1 op de 5 mensen is in bepaalde mate hoogsensitief (HSP). Dit betekent dat prikkels op een nadere, diepere manier worden verwerkt en geanalyseerd in het brein. Deze diepgaande verwerking brengt veel voordelen met zich mee zoals verrassende verbanden kunnen leggen, creatieve oplossingen bedenken, risico’s en kansen snel inschatten en jezelf kunnen afstemmen op de sociale omgeving.

Tegelijkertijd stelt het hoogsensitieve personen voor uitdagingen zoals:

  • geregeld overprikkeld raken op het werk;
  • gevoelig zijn voor de sfeer en emoties van collega’s;
  • last hebben van spanningen en conflicten;
  • moeite hebben met grenzen aangeven;
  • emotioneel belastende zaken moeilijk kunnen “loslaten”;
  • perfectionisme en faalangst; –
  • stress en burn-out klachten;
  • vermoeidheid en weinig energie.

Gun jezelf HSP-coaching

Veel mensen ontdekken hun hoogsensitiviteit bij toeval, op latere leeftijd. Op dat moment vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Maar hoe zorg je nu dat je je hoogsensitiviteit als lust in plaats van als last gaat ervaren? Door coaching op hoogsensitiviteit & werkgeluk leer je je eigen sensitiviteit beter kennen en ontdek je hoe je je sensitiviteit voor je kan laten werken in plaats van tegen je. Je hoogsensitiviteit wordt daarmee je kracht, zowel op het werk als privé!

Achtergrond

Ik ben jarenlang als jurist werkzaam geweest in de strafrechtketen, zowel bij Rechtbank als Openbaar Ministerie. Tegenwoordig ben ik zelfstandig coach en trainer en is het mijn missie om hoogsensitieve professionals te laten floreren in hun werk. Ik coach en train medewerkers van de (Rijks)overheid en geef daarnaast training aan professionals in de zorg rondom hoogsensitieve personen zoals eerstelijns psychologen, praktijkondersteuners huisarts, bedrijfsartsen en bedrijfsmaatschappelijk werk. In november 2021 ontving ik voor mijn werk de “Young Talent Award” op het gebied van diversiteit en inclusie van de NOBTRA, de branchevereniging voor trainend Nederland.

Werkwijze

We starten met een intake waarin we een aantal concrete coachvragen formuleren rondom jouw hoogsensitiviteit en werkgeluk. We bepalen samen welk traject voor jou het meest passend is; een basistraject (5 gesprekken van anderhalf uur) of een uitgebreider traject. De gesprekken vinden online plaats of in persoon in Voorburg, vlakbij Den Haag.

Meer informatie: https://www.werkgelukt.com/coaching-hsp

Luister ook de podcast SSR meestervertellers met Suzanne Nieuwenhuijs over HSP op de werkvloer.