Simonet Koekkoek – SSR

‘Leiderschap is geen functie, het is het lef om te doen wat nodig is.’

Simonet KoekkoekSimonet is initiatiefnemer van TeamStov Coaching & Training. Ze is een bevlogen coach en helpt professionals en teams die de sprong willen maken naar meer betekenis en groei, persoonlijk en in de organisatie. Haar zakelijke wortels liggen in de advocatuur en in de rechtspraak. Ze is gecertificeerd (team)coach en gespreksleider voor intervisie.

Manier van werken

In ons dagelijks werk gebruiken we vooral ons analytisch vermogen, we denken in oorzaak-en-gevolg. Daarnaast kun je ook kijken naar de situatie zoals die zich feitelijk voordoet, zonder daarin meteen iets te veranderen. In plaats van in te zoomen op een vraagstuk (symptoombestrijding), zoom je uit. Door ‘vanaf het balkon’ naar jezelf en naar je vraag te kijken zie je het grotere geheel. Dit is systemisch kijken; je ervaart waarom een vraagstuk zich eigenlijk voordoet en word je zo bewust van jouw patronen en overtuigingen hierin. Het mooie is dat eenmaal zichtbaar geworden patronen niet meer onzichtbaar kunnen worden. Het is net als tandpasta, uit de tube kan het niet meer terug. Het systeem gaat voor je aan de slag.

Ik zal je niet vertellen hoe het moet, maar ik zal je wel uitdagen om je overtuigingen te onderzoeken en je patronen te doorbreken. Als je dat aandurft, versterk je jouw leiderschapskwaliteiten. Daarmee komt je natuurlijke kracht (om te verbinden, te reflecteren, regie te nemen, te luisteren, helder te communiceren en je eigen grenzen te stellen) weer beschikbaar om in te zetten in je dagelijks handelen in je team, als leider en natuurlijk ook thuis.

Kijk voor meer informatie op www.teamstov.nl of op LinkedIn.