Jan Sjöcrona – SSR

‘You always have a choice about where you put your focus. Learning to use that choice is part of leadership’.

Sinds 2017 ben ik als coach betrokken bij de Rechtspraak. Ik heb ervaring met coachingsgesprekken in het kader van MD-trajecten voor leidinggevenden bij OM en ZM.

Wat kan ik voor u betekenen? In deze introductie daarover iets meer. Bel of e-mail mij gerust als u wilt aftasten of ik kan bieden wat u zoekt. (jan@sjocronacoaching.com | 06-5432 5240)

Thema’s voor coaching

Kwesties die tijdens coachingsgesprekken aan de orde kunnen komen zijn onder meer:

  • inzicht in eigen professioneel functioneren en leiderschapsstijl,
  • effectiviteit als teamleider,
  • omgaan met weerstand,
  • kwetsbaarheid,
  • loopbaanontwikkeling,
  • hantering van stress,
  • ‘work-life balance’, en
  • persoonlijke levensvragen.

Natuurlijk kunnen uit assessments of overigens ook andere aandachtspunten blijken; bij mij is niets onbespreekbaar.

Mijn benadering

U vertelt over wat u wilt bereiken en waar u (eventueel) tegenaan loopt. Ik luister, leef me in, vraag door, daag uit en inspireer. Wij onderzoeken wat u werkelijk in het leven drijft, waaraan u behoefte heeft, hoe dat past in uw professionele en/of persoonlijke bestaan, wat u mogelijk tegenhoudt ‘de volgende stap’ te zetten en hoe die stap juist kan worden vergemakkelijkt. Waar nodig ontwerpen we een praktisch stappenplan voor uw nieuwe strategie in werk en/of privé.

Het coachingstraject

Het traject begint met een uitgebreide vragenlijst. Die ontvang ik graag ingevuld retour vóór ons eerste coachingsgesprek. Ik beoog daarmee tweeërlei. Beantwoording van de vragen focust u zo scherp mogelijk op de redenen voor coaching en wat u daarvan verwacht. Voor mij is het prettig en efficiënt om mij goed voor te bereiden op ons gesprek

Als regel vraagt een coachingstraject zes tot acht sessies. Het komt ook voor dat het doel is bereikt na drie/vier sessies. Met welke intervallen die gesprekken plaatsvinden hangt altijd af van wat u wilt en nodig heeft. Per sessie ga ik uit van ongeveer – en maximaal –  twee uur.

Waar vinden de gesprekken plaats?

De sessies vinden meestal plaats in mijn separate werkruimte aan huis, omgeven met veel privacy (gemeente Zeist). Uiteraard kunnen we elkaar ook spreken via Zoom of Teams. En gewoon even ‘tussendoor’ bellen kan altijd. Komt het u beter uit een sessie af te spreken op een zaterdag, zondag of ’s-avonds, geen probleem.

Waarom voor mij kiezen?

Uit eigen ervaring en door gesprekken met mijn coachees ben ik zeer vertrouwd met de rechtspraktijk, met werkdruk die veel van je vraagt, en met uitdagingen die besloten liggen in de samenwerking met zeer intelligente, gedreven en zelfstandig denkende collega’s.

Na een boeiende loopbaan van bijna 30 jaar als strafrechtadvocaat in Den Haag, hing ik mijn toga aan de wilgen in 2014. Ik ben decennia betrokken geweest bij de Beroepsopleiding Advocaten als docent strafprocesrecht en ben in die opleiding tegenwoordig nog trainer beroepsvaardigheden, docent ethiek en mentor. Ik heb als patroon in de advocatuur veel stagiairs mogen coachen (ook raio’s).

Na mijn vertrek uit de advocatuur heb ik mij sinds 2015 omgeschoold tot (gecertificeerd) coach en daartoe uiteenlopende opleidingen gevolgd, zoals Life Coaching, Leadership, Business Mastery en Rapid Induction Hypnotherapy.

Ik heb inmiddels ruime ervaring opgebouwd als coach van (vooral) professionals in kennisintensieve organisaties, zoals de Rechtspraak en de Advocatuur. Intussen komen cliënten ook uit het bedrijfsleven en de werelden van medici, architecten en wetenschappers.

Over mijn behoefte de advocatuur te verruilen voor iets totaal anders – en over de spannende stappen die ik daartoe zette om uiteindelijk de ervaren coach te worden die ik nu ben – schreef ik in 2021 The Insider’s Coaching M.A.P., Rise To Your Results in 5 Strategic Steps (zie Amazon).

Wat klanten van mij vinden

“Jan combineert inlevingsvermogen met een zakelijke benadering. Hij is respectvol en tegelijk vasthoudend. Hij stelt vragen die tot nadenken stemmen, zowel over zakelijke als persoonlijke kwesties. Bespreekpunten worden daardoor snel geanalyseerd. Hij opent deuren naar nieuwe inzichten. Dat heb ik zowel ervaren tijdens een 1-op-1 coachingstraject als bij een presentatie die hij gaf over persoonlijk leiderschap en de beste manier om in een team van leiders inzicht te krijgen in elkaars behoeftes zodat synergie ontstaat.”

Meer informatie vindt u op www.sjocronacoaching.expert