Jan Sjöcrona – SSR

‘Never be a prisoner of your past. Become the architect of your future.’  Robin S. Sharma

Portret Jan Sjocrona, externe coach SSRMijn achtergrond en ervaring

Ik ken de wereld van de rechtspleging als geen ander. Ik was strafrechtadvocaat. Ben ook hoogleraar internationaal strafrecht geweest. Was docent Strafprocesrecht in de Beroepsopleiding voor Advocaten. Mooie loopbaan gehad. Wel constant drukte en stress. De advocatuur per 1 januari 2016 verlaten. Heb balans gevonden, zakelijk en privé. Werk nu als coach/trainer/mentor. ZZP’er.

Ik ben o.a. coach voor OM en SSR, vaardighedentrainer/mentor in de Beroepsopleiding voor Advocaten en docent intervisie voor de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.  Naast juristen van gevarieerde walks of life begeleid ik iedereen die een sparringpartner zoekt voor brainstorming over loopbaan of voor begeleiding naar een betere professionele ‘performance’. Men belt mij ook bij een scheve verhouding tussen privé en werk, ongezonde stress en in gevallen van onzekerheid of zelfs angsten.

Coaching: aanpak, duur, resultaat, locatie

Ik hanteer de zeer effectieve coachingsmethodiek van Strategic Intervention; ook kan ik Voice Dialogue toepassen. U vertelt, filosofeert, spreekt over wensen, eventuele problemen en verwachtingen. Ik luister en vraag door, leef me in, begrijp, confronteer, daag uit, inspireer en motiveer. Ik bied structuur en begeleid. Samen ontwerpen we een praktisch stappenplan voor een nieuwe strategie in uw privéleven en/of werk.

Bij mijn coaching gebruik ik soms – enkel voor wie dat wil – mijn twee goed getrainde en rustige paarden; zij reageren altijd feilloos op menselijk gedrag en energie. Paarden zijn een spiegel van de balans tussen je hoofd en hart. Nogal wat sceptici kregen daardoor verrassend bruikbare inzichten over zichzelf.

Na een coachingstraject van – gemiddeld – 6 sessies à ongeveer 2 uur heeft u:

  • zicht op wat u echt belangrijk vindt in het leven,
  • een heldere visie op wat u binnen welke termijn wilt bereiken,
  • een concreet actieplan daartoe,
  • eventuele negatieve gedragspatronen doorbroken en
  • belemmerende gedachten uitgebannen.

De sessies vinden als regel plaats in mijn separate werkruimte aan huis, centraal gelegen in de gemeente Zeist, omgeven met veel privacy.

www.sjocronacoaching.expert