Hilde Backus – SSR

“Compassievol op weg naar je gewenste resultaat”

portret Hilde Backus, Registerpsycholoog, wandelcoach, coach SSRMijn naam is Hilde Backus en in mijn werk ontmoet ik professionals die verlangen om hun talenten optimaal in te zetten en succesvol te zijn. Ze krijgen niet helder wat hun verder helpt. Gesprekken met dierbaren en collega’s bieden vaak enige soelaas maar het brengt hen onvoldoende verder.

Mijn wandelcoachprogramma’s kunnen een heldere uitkomst bieden.

Als Registerpsycholoog/Wandelcoach, coachte ik de afgelopen jaren meer dan zeshonderd mensen naar helderheid in de unieke combinatie van persoonlijke talenten en wensen. Het resultaat vormt duidelijkheid over passende concrete functie, functierichting of rol, aanpassingen in huidige functie en/of duidelijkheid over de volgende loopbaanstap.

Het vinden van de juiste functie of het succesvol voor jezelf beginnen, wordt eenvoudiger naarmate mensen staan voor hun talenten en wensen. Veel mensen vonden hun passende baan, werken nu met passie en plezier en leveren hun grootste bijdrage aan werk, privé, leven en maatschappij. Ik vind het heerlijk om mij daarvoor in te zetten!

Achtergrond Hilde Backus

Na mijn studie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht volgde ik de 3 jarige Bewustzijnstraining bij de School voor Zijns oriëntatie. Dat gaf een enorme verdieping aan mijn studie Psychologie. Ik gaf ruim 10 jaar leiding aan projecten en teams. Bij De Boertiengroep werkte ik een aantal jaren als communicatietrainer en coach.

In 2004 startte ik Het Coach Bureau en gaf vorm aan mijn grote droom om mensen wandelend te coachen. Ik volgde de opleiding tot Wandelende Coach bij Anneke Walraven en ik werkte enkele jaren bij haar. Verder volgde ik de 2-jarige opleiding tot Oplossingsgerichte Coach bij het Solutions Centre en de opleiding Provocatief Coachen van Anneke Dekkers en Karin de Galan. Ik volgde verschillende Masterclasses o.a. bij Roos Vonk, Salem Samhoud en Ruut Veenhoven.

In genoemde opleidingen volg ik intervisie en supervisie zodat mijn kennis en vaardigheden up-to-date blijven. Als Registerpsycholoog ben ik NIP. Ik ben lid van het NOLOC en Erkend Loopbaanprofessional. Ik schreef het wandelcoachboek ‘Op weg naar plezier in je werk’ en deed mee aan wetenschappelijk onderzoek naar het effect van wandelcoaching door de universiteit van Groningen. De belangrijkste resultaten van het onderzoek zijn: afname van stress- en burnoutklachten, toename van bevlogenheid, werkplezier en een algehele tevredenheid met het leven. De onderzoeksgroep beoordeelde het wandelcoachprogramma met een 8.7.

Mijn stijl van coachen: compassievol op weg naar je gewenste resultaat. Het wandelen in de natuur helpt je daarbij. In september 2021 kwam mijn nieuwe boek uit ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid’.

www.wandelcoach.nl