Wendy Hooghiem – SSR

Wendy Hooghiem“Jouw authenticiteit en lichaamstaal vormen een eenheid én versterken elkaar, zodat je impact hebt waar jij dat wenst.”

Over Wendy Hooghiem

Na de studie dramatherapie heb ik 10 jaar gewerkt als trainingsacteur voor leiderschap, persoonlijke effectiviteit, agressie- en communicatietraining en assessments voor bedrijven en overheden (zoals de SSR). Door mijn opgedane ervaring en mijn interesse voor de combinatie van authenticiteit en lichaamstaal kwam mijn bedrijf Hooghiem Coaching tot bloei. Sinds 2018 begeleid ik onder andere; secretarissen, teamvoorzitters, rechters en persrechters, in groepsverband en individueel. Daarnaast heb ik ervaring met executives, opleiders, professionele acteurs, binnen de zorg, de communicatiesector en de advocatuur.

Plaatsmaken voor jouw authenticiteit

Authenticiteit gaat onder andere over trouw zijn aan jezelf. Authenticiteit zorgt voor meer helderheid en een comfortabel gevoel, ook tijdens uitdagende situaties. Hierdoor zal er een eenheid in voelen, denken en doen worden ervaren en kan je meer in het moment aanwezig zijn. We kijken naar wie je bent, wat je uitdraagt en de mogelijkheden die op deze gebieden onbenut blijven. We identificeren de plaatsen waar jouw eigenheid, potentieel en natuurlijke beweging aanwezig is. Daarbij geven we aandacht aan de gebieden waar spanning, disbalans of weinig energie is met betrekking tot de wens die je inbrengt. Vervolgens maken we plaats voor een gevoel en een manier van jezelf uitdragen, zoals jij dit wenst en die past bij jouw authenticiteit.

Door lichaamsbewustzijn gaat trouw zijn aan je innerlijk kompas als vanzelf

Ons lichaam vertelt heel veel. Om authenticiteit te bevorderen, is het belangrijk om de signalen van je lichaam te herkennen, daarnaar te luisteren én te handelen. Door je eigen lichaamsbewustzijn te vergroten, zal je ook de lichaamstaal van de ander beter kunnen herkennen en aanvoelen. Hierdoor zal je een goede verbinding met jezelf én jouw omgeving creëren. Een goede verbinding met de ander, begint tenslotte bij jezelf. Daarbij is het goed om te weten wat je uitstraalt en kan je door lichaamsbewustzijn veel energie besparen in de manier waarop je door de dag gaat. We kunnen bijvoorbeeld werken met jouw persoonlijke ruimte, ritme, stemgebruik, gezichtsuitdrukking, oogcontact, balans, energie, allerkleinste bewegingen en alledaagse handelingen zoals hoe je staat, zit en loopt.

Aanbod

Het aanbod en de aanpak zijn persoonlijk en ervaringsgericht. Afstemming op wat jij nodig hebt, is waar het altijd over gaat. Het aanbod wordt samengesteld vanuit mijn achtergrond in dramatherapie, theater, trainingsacteren, lichaamswerk, opstellingen, levensbeschouwing en Iyengar yoga. Van de begeleiding kan je verwachten dat ik goed meeluister, meevoel en meekijk, mede naar de zaken die in eerste instantie minder zichtbaar zijn. Het bouwen van bruggen tussen de zaken die minder zichtbaar zijn (de onderstroom) en jouw bewustzijn, is de rode draad die door de begeleiding heen loopt. Hierdoor blijft niets vaag.

Je bent van harte welkom met vragen over:

  • Alle facetten van jouw lichaamstaal.
  • Zelfbewustzijn en interpersoonlijke vaardigheden.
  • Omgaan met uitdagende situaties/ mensen.
  • Het uitdragen van jouw professionele rol.
  • Het houden van een presentatie, uitspraak en het bekijken of beluisteren van presentaties op audiovisueel materiaal.
  • Het potentieel en de authenticiteit van jezelf (en de ander) nóg meer tot zijn recht laten komen.
  • De kracht van een team en de verbinding met elkaar.
  • Begeleiding tijdens een intervisiebijeenkomst.

Voor wie

Door de ervaringsgerichte en persoonlijke werkwijze past deze begeleiding goed bij mensen die nét een stap verder met zichzelf willen gaan. Klanten hebben vaak al eerder een presentatie-, acteer,- communicatie- of leiderschapsopleiding of training gehad, maar dit is niet noodzakelijk.

Duur en plaats

Een coachtraject bestaat uit drie tot vier sessies. Daarna kan je altijd verlengen. Ook is er de mogelijkheid om als leidinggevende of HR-manager een eenmalige authenticiteit en uitstraling sessie voor medewerkers aan te bieden.

De sessies kunnen online of op locatie plaatsvinden en hebben een duur van anderhalf tot twee uur.

Contact

Ben je benieuwd wat ik voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op. We maken dan een vrijblijvende belafspraak, waarin ik graag je wensen bespreek en je kunt kijken of deze individuele begeleiding bij je past. Meer informatie is te vinden op www.hooghiemcoaching.nl.